Snapdragon 615 processzorral érkezik a HTC Desire 820

Farkas Norman - 2014. augusztus 25.

A friss infók szerint a Qualcomm nyolcmagos Snapdragon 615 processzora dolgozik majd a tajvani gyártó első 64 bites Desire mobiljában. A középkategóriás jövevény bemutatójára szeptember elején kerül sor.

A G4Games értesülései szerint a HTC szeptember 4-re időzített eseményén bemutatkozó 64 bites mobil – amelyről már mi is ejtettünk néhány szót a múlt héten – a Desire 820 nevet viseli és működéséért a Qualcomm nyolc Cortex-A53 magot tartalmazó 64 bites processzora felel. A nyolc magból négy 1,8GHz-es órajelen pörög a nagyobb grafikus teljesítményt és durvább számítási feladatokat igénylő szoftverek gyors futtatása érdekében, a többi mag pedig 1GHz-en szalad és az olyan, kevésbé megterhelő funkciók ellátását biztosítja, mint például a hívás- és üzenetkezelés.

64 bites proci ide vagy oda, a Desire 820 teljesítménye a One M8 csúcsmodellé alatt marad, ami érthető is, hiszen butaság lenne a HTC részéről egy középkategóriás készülék piacra dobása, ami házon belüli konkurenciát jelentene az aktuális zászlóshajónak. A Desire sorozat egyébként is nyilvánvalóan a középső árszegmenset célozza meg, ellentétben a prémium kategóriát képviselő One-nal, aminek tagjai a meggyőző teljesítményen felül többek között fém burkolattal és előlapi BoomSound hangszórópárral is versenyeznek a felhasználók kegyeiért.

 

 

Bár még számos nyitott kérdés van a Desire 820 körül – például a processzorhoz tásuló RAM mérete, a hátlapi kamera felbontása és a tárhely nagysága sem ismert –, azt sejtjük, hogy a HTC egy jól felszerelt, mégis viszonylag kedvező árú modellt kíván piacra dobni a képében, amellyel a felhasználók szélesebb rétegét szólíthatja meg, s amely segíthet neki gyorsan növelni piaci részesedését.

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza