Íves kijelzővel szerelt monitor érkezik a Dell műhelyéből

Farkas Norman - 2014. szeptember 1.

Novemberben kerül a boltokba a Dell első hajlított kijelzővel felvértezett monitora, a 34 hüvelykes UltraSharp U3415W modell. Az újdonságot kombináltan alkalmazva valóságos vizuális paradicsomot alkothatnak otthonukban a megszállott gamerek.

A Dell bemutatta első monitorát, mely íves kijelzővel rendelkezik. Az UltraSharp szériás újdonság fő küldetése, hogy az okostévék frontján már népszerű kialakítás előnyeit elhozza a játékosoknak – és az irodákba.

A 34 colos, 21:9 képarányú monitor nemcsak formája miatt vonzó. Attól ugyan nem esik le az állunk, hogy rendelkezik minden, a korunk elvárásainak megfelelő csatlakozóval (HDMI 2.0, DisplayPort 1.2), nem hiányzik a repertoárjából az MHL támogatás és 3440 x 1440 képpontos felbontással bír, de az már sejtet némi izgalmat, hogy több készüléket kombinálva remek megjelenítő rendszer alakítható ki, ami mind filmezés, mind pedig játék esetén dobhat az élményen. Utóbbi esetben külön praktikus a szélesebb „vászon”, hiszen a játékosok nagyobb látóteret nyernek és a periférikus látásukra hagyatkozhatnak. (Az persze már más kérdés, mennyi pénz és milyen erős hardver kellene ahhoz, hogy játszhassunk egy ilyen „óriásmonitoron”.)

 

 

A Dell szerencsére nem ragadt le a megjelenítés jó kidolgozásánál (pedig egy monitor esetén ez szinte érthető lett volna), a megfelelő audió élményről is gondoskodott: 9 wattos sztereó hangszórókat épített az íves burkolat alá.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy mennyibe kerül majd a U3415W modellszámot viselő jövevény, de az már kiderült, hogy november folyamán landol majd a piacon.

 

[Forrás: ZDNet]

Kulcsszavak: ívelt, gamer, monitor, Dell
Vissza