A Samsung Gear VR szemüveggel feltárul a virtuális valóság

Kütyü Magazin - 2014. szeptember 4.

A Gear VR Innovation Edition szemüveg bemutatásával a Samsung egy újabb mérföldkövet lépett át a hordozható mobileszközök piacán. Az Oculus technológiájának köszönhetően a Samsung Gear VR-rel a felhasználók teljesen átadhatják magukat a filmszerű virtuális valóságnak, a mobil tartalmak fogyasztása pedig szintén egészen újszerű élményt nyújt számukra.

„A Samsung Gear VR messze túlszárnyalja azon elképzeléseinket, ahogyan eddig tekintettünk a mobil tartalmak fogyasztására, és egészen jól mutatja azt a progresszív innovációt, amelyen a Gear sorozat az elmúlt időszakban átesett" - mondta Kunos Balázs, a Samsung mobil és digitális képalkotási üzletágának igazgatója. „Az Oculus VR-rel összefogva egy olyan hihetetlenül újszerű élményt nyújthatunk a felhasználóknak, amilyet még nem látott ez az iparág."

„A Gear VR bemutatásával a legmodernebb VR-szemüveg kerülhet a piacra. Arról nem is beszélve, hogy a mobil platformon futó új csúcskészülék világszínvonalú felbontással és teljesítménnyel is rendelkezik" - tette hozzá John Carmack, az Oculus technológiai vezetője.

 

 

A Samsung Galaxy Note 4 5.7 hüvelykes Quad HD Super AMOLED kijelzőjének köszönhetően a Samsung Gear VR páratlan vizuális élményt nyújt a felhasználóknak, soha nem látott felbontásban. A készülék használatával a felhasználók a színház legjobb helyét foglalhatják el, a teljes 360 fokos, full 3D-s élménynek köszönhetően akár a színpadra is felléphetnek, a játékok pedig még élvezetesebbek lehetnek – olyan világba léphetünk, ahol a képzelet valósággá válik. A Samsung piacvezető Super AMOLED kijelző technológiája és az Oculus legmodernebb technológiai vívmánya biztosítékot jelent arra, hogy az így megalkotott készülék minden felhasználó képzeletét felülmúlja.

A puha, kipárnázott és könnyű anyagokból készült headset viselete is könnyű, ráadásul teljes mértékben vezeték nélküli, így a felhasználók még inkább elmerülhetnek a virtuális világban anélkül, hogy egy számítógéphez lennének kötve. A felhasználók rengeteg virtuális valóságra optimalizált tartalom közül válogathatnak, így elérhetőek filmek, játékok, 360 fokos felvételek és különböző edukációs tartalmak is.

 

 

A Samsung Gear VR specifikációit a következő oldalon találod (angol nyelven).

 

Vissza