Máris hiánycikk a Moto 360

Farkas Norman - 2014. szeptember 9.

A Motorola kerek kijelzővel ellátott okosóráját néhány óra leforgása alatt elkapkodták a gyártó webshopjából és a Google Play Áruházból, sőt a kütyü drágább, fémszíjas változatából is szinte szempillantás alatt kiapadt a készlet a Verizonnál.

Először a Google I/O konferencia során, az Android Wear platform bemutatója kapcsán találkozhattunk a Motorola első okos karórájával, mely anyaghasználatával és kör alakú számlapjával rögtön felcsigázta a nagyérdeműt. A berlini IFA kiállítás ideje alatt (szeptember 4-én) Chicagóban tartott saját rendezvényt az amerikai gyártó, melyen az új Moto X és Moto G mobilok mellett a Moto 360-at is megismerhettük teljes valójában.

A 49 grammos, acélból és üvegből felépülő Android Wear alapú óra a bemutató után rögtön felkerült a Google Play Áruház és a Motorola webáruházának polcaira, ám csak néhány órán át volt elérhető, ugyanis hipp-hopp elkapkodták az egész készletet. A szemfüles vásárlók nyilván tudták, hogy a 250 dolláros (kb. 60 ezer forint) készülék első körben csak limitált példányszámban kerül forgalomba.

 

Ahogy várható volt, a Moto 360 fémszíjas kiadása is felbukkant, mégpedig az amerikai Verizon Wireless szolgáltató kínálatában. A sima bőrszíjas verziónál valamelyest elegánsabb és férfiasabb eszköz 299,99 dolláros árcédulával jelent meg, de már esetében is készlethiányról kell beszélnünk. A Verizon november 11-re ígéri a rendelések teljesítését, de arról nincs infó, hogy mikor töltik fel újra a raktárakat.

Tudását tekintve a Moto 360 nagyjából egy szinten van Android Wear rendszerű riválisaival: működéséről egy TI OMAP 3 processzor gondoskodik, amit 512MB RAM, 4GB tárhely és 320mAh kapacitású aksi vesz körül. Az óra számlapját egy 1,56 hüvelykes kerek, 320 x 290 pixel felbontású érintőkijelző akotja.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza