Októberben jöhetnek az új iPadek és az OS X Yosemite

Czipperer Dia - 2014. szeptember 18.

Az Apple Insider és több más portál információi szerint október közepén újabb sajtóeseményt tart az Apple, ahol az újgenerációs táblagépek mellett az OS X Yosemite rendszer is bemutatkozik.

Alig egy hete, hogy a legújabb iPhone-ok és a vállalat első okosórája színre léptek, máris a következő nagy durranásra készül a cupertinói techóriás. A legfrissebb hírek szerint ugyanis egy hónap múlva ismét lehull valamiről a lepel az Apple háza táján.

Ha minden igaz, október 21-én ismerheti meg a nagyközönség az új iPadeket és az OS X Yosemite rendszert. A dátum nem is meglepő annak fényében, hogy tavaly szintén októberben debütált (október 22.) az iPad Air és az iPad mini.

Az új modellek a várakozások szerint jobb processzorral felszerelve érkeznek majd (A8): az iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellekben használt chipeket kapják meg a készülékek. Az eszközöket Touch ID ujjlenyomat-felismerő szenzorral is ellátták, amely elsőként az iPhone 5S-ben debütált, és a 6-os széria modelljeibe is beépítették.

A következő generációs operációs rendszer

Ha lehet hinni a pletykáknak, az októberi sajtóeseményen a Macekhez tervezett újgenerációs rendszer, az OS X Yosemite is bemutatkozik az iPadek oldalán, csakúgy, mint tavaly az OS X Mavericks.
 

Az Apple éves konferenciáján mutatta be OS X Yosemite operációs rendszerét


Az új asztali rendszerről először a vállalat éves fejlesztői konferencián lehetet hallani, amely már akkor elérhetővé vált a fejlesztők számára. A nyilvános beta teszt június 24-én kezdődött, azóta pedig nem történt érdemi változás. Most úgy tűnik, a végleges változat már a küszöbön van.

 

 

Forrás: Mashable.com, Techspot.com; Kép: ign.com

Vissza