Napokon belül bemutatkozik az iOS 8

Farkas Norman - 2014. május 29.

Június 2-án, azaz a jövő hét első napján debütál az Apple mobil operációs rendszerének új generációja. Az iOS 8 mellett az OS X 10.10-zel is megismerkedhet majd a nagyvilág.

A legnagyobb Apple fanok talán már nem is tudnak aludni izgalmukban, annyira közel van az idei WWDC, melynek során lehull a lepel az iPhone-okon és iPad-eken futó iOS operációs rendszer következő verziójáról. További izgalomra adhat okot, hogy az eseményen – ami egyébként június 2-án, hétfőn lesz, San Franciscóban – a Mac és MacBook készülékeken szolgáló Mac OS X 10.10-es verziója is bemutatkozik.

Jó hír, hogy azok a rajongók sem maradnak le a rendezvényről, akik nem tudnak személyesen elmenni rá, ugyanis az Apple weboldalán élő közvetítés révén végigizgulhatják azt.

 

 

Eddig nem sokat lehet tudni az iOS 8 újdonságairól, de úgy hírlik, több egészségügyi szolgáltatás, fitnesz szoftver kap benne helyet. Ezzel az Apple rálép az androidos gyártók által kitaposott útra, de reméljük, magához hűen eredeti megoldással rukkol majd elő, ami beteljesíti a felhasználók várakozásait. A rendszer felülete, dizájnja valószínűleg marad a „régi”, amit az iOS 7 megjelenésével ismerhettünk meg. Az iOS 8 hétfői bemutatója utáni hetekben elérhető lesz a rendszer fejlesztői verziója, a végleges kiadására viszont az új iPhone(ok) érkezéséig, vagyis szeptemberig várnunk kell.

A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a WWDC14 nem csak a fenti operációs rendszerek frontján tartogat érdekességeket, hanem megismerhetjük az új Apple TV-t, valamint egy új notebookot is, sőt a Beats felvásárlásának eredényeit jelentő integrált szolgáltatások is lelepleződhetnek.



 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza