Két új funkció, amitől a BBM lehet a kedvenc csevegőalkalmazásod

Farkas Norman - 2014. október 18.

Új funkciókkal bővül az androidos, BlackBerry 10-es és iOS-es BlackBerry Messenger, melyek még biztonságosabbá és kínos helyzetektől mentessé teszik a csevegést. Az egyik fejlesztés jóvoltából időzíthetjük a megosztott fotók, elküldött üzenetek elérhetőségét, a másik pedig lehetővé teszi, hogy a nem megfelelő személynek címzett, illetve meggondolatlanul elküldött sorainkat visszavonjuk.

A kanadai gyártó elérhetővé tette a BlackBerry Messenger (BBM) csevegőalkalmazás következő verziójának bétáját, amely két új, igencsak praktikus funkciót vonultat fel. Igaz, nem kell olyan nagyszabású újításokra gondolni, mint például anno a BBM csatornák vagy a matricagyűjtemények megjelenése a szoftverben, de így is sokak számára vonzóbbá válhat a platform általuk. A fejlesztések a BBM-en keresztüli csevegés biztonságosabbá és rugalmasabbá tételét szolgálják, megoldást kínálnak az emberi figyelmetlenségből (illetve a bénázásból) adódó kellemetlen szituációk elkerülésére, valamint lehetőséget kínálnak a nemkívánatos infószellőztetés megelőzésére is.

Az egyik újítás az időzített üzenetek küldését teszi lehetővé. Az időzítés nem az üzenet elküldésének idejére vonatkozik, hanem az elküldött szöveg, kép, hangjegyzet stb. elérhetőségére. Beállíthatjuk például, hogy egy elküldött képet a megnyitástól számítva hány másodpercig érhessen el a címzett – az idő lejárta után pedig automatikusan törlődik készülékéről a bizalmas tartalom. Felmerül a kérdés, hogy a szolgáltatás ki tudja-e szűrni a rafinált próbálkozásokat, például ha képernyőképet készítenek a céleszközön a bizalmas tartalomról. A helyzet az, hogy igen, a program felismeri és értesíti a címzettet az effajta ügyeskedésről.

 

 

A második fejlesztés az elküldött üzenetek visszahívására irányul. Ez annyit jelent, hogyha például nem a megfelelő címzettnek, netán nem a kívánt tartalommal küldtük el üzenetünket, azt vissza tudjuk vonni, így törlődik a partnerünk ablakából és a sajátunkból is. Talán mondanunk sem kell, hogy e funkció révén könnyen elkerülhetjük a tévedésünkből fakadó kellemetlen, kínos szituációkat. Érdemes megjegyezni, hogy az üzenetek visszahívása csak szimpla chat módban használható, csoportos csevegés esetén továbbra sem onthatjuk magunkból ész nélkül a szót következmények nélkül.

Az új funkciókkal felvértezett BlackBerry Messenger a gyártó ígérete szerint a nagyon közeli jövőben megjelenik BlackBerry 10, Android és iOS rendszerekre is. Bár a Windows Phone platform valamiért hiányzik a sorból, a Viber a WhatsApp és a Skype is felkötheti a gatyáját, hiszen még egyikük sem kínál lehetőséget az üzenetek visszaszívására és meghatározott ideig tartó elérhetőségére vonatkozóan.

 

[Forrás: Inside BlackBerry]

Vissza