Toshiba Qosmio X70 és Satellite P70 – szórakozás felsőfokon

Kütyü Magazin - 2014. október 31.

A Toshiba bejelentette legújabb, 17,3 hüvelykes (43,9 cm) laptopjait, a Qosmio X70 és a Satellite P70 modelleket. Mindkét típus kiváló számítási kapacitással rendelkezik. A kitűnő teljesítményt a beépített Full HD kijelző és az erőteljes Intel Quad Core i7 processzor biztosítja, így egy időben több alkalmazás is problémamentes futtatható.

Kiváló kép és hangzás

A Full HD, 1920 x 1080-as felbontású, led háttérvilágítású kijelző révén a Qosmio X70 lélegzetelállító vizuális élményt nyújt akciófilmek, online tartalmak megtekintése és játék közben is. A 17,3 hüvelykes (43,9 cm), 300 NIT fényerejű kijelző mindig optimális képminőséget, részletgazdag, élénk, színekkel teli képet biztosít. A Qosmio X70 kiváló megjelenítési képességei kiegészülnek a beépített harman/kardon hangszórók nyújtotta kitűnő hangélménnyel. A DTS Sound eljárás megemeli a hangerősséget, kiemeli a basszust, a hang tisztaságát javítja, és valósághű térhangzást biztosít minden esetben – legyen szó akár online filmnézésről, videózásról, játékról vagy zenehallgatásról.

Erőteljes teljesítmény

A Qosmio X70 számos olyan funkciót tartalmaz, ami a laptop teljesítményét növeli, így bátran futtathatunk számításigényes alkalmazásokat, szerkeszthetünk videókat és fotókat, vagy akár játszhatunk is. A 4 GB GDDR5 VRAM-mal ellátott, beépített AMD Radeon R9 M265X egység nagyobb grafikus sávszélességet biztosít, ezzel a teljesítményt növeli. Az AMD Enduro technológia intelligens vezérléssel a kártyát úgy szabályozza, hogy mindig a szükségleteknek megfelelő teljesítményt nyújtsa, ugyanakkor az akkumulátor üzemideje a lehető leghosszabb legyen. A dedikált grafikus adapter mellett a Qosmio X70-ben Intel Quad Core i7 processzor működik annak érdekében, hogy több alkalmazás egyidejű futtatása se jelenthessen gondot. A beépített, akár 2 TB HDD-nek vagy 1 TB SSHD-nek köszönhetően a laptopon elegendő hely áll rendelkezésünkre játékaink, dokumentumaink, filmjeink, fotóink tárolására.

Qosmio X70


A szórakozás szolgálatában

A Qosmio X70 multimédiás funkciói lehetővé teszik, hogy kedvenc filmjeink, fényképeink és játékaink a legjobb szórakozást nyújtsanak. A beépített, Ultra HD felbontást támogató HDMI kimenetre egy 4K-s televíziót is csatlakoztathatunk, így tartalmainkat nagyobb nézőközönségnek mutathatjuk meg. A két, teljes méretű USB 3.0 és két USB 2.0 portra számos eszköz csatlakoztatható. A beépített Intel WiDi segítségével pedig a notebookhoz egy megfelelő kijelzőt vezetékek nélkül csatlakoztathatunk, így fotóinkat, videóinkat, zenéinket még egyszerűbben mutathatjuk be barátainknak, családunknak. A készülékbe épített Blu‑ray BD-RE (XL) meghajtónak köszönhetően HD felbontású filmjeinket útközben is megtekinthetjük, valamint az akár 100 GB kapacitású lemezeinken tárolt adatainkat is kezelhetjük. Fotóinkat, videóinkat, zenéinket a beépített, UHS-II támogatással is rendelkező Bridge Media kártyaolvasóval, nagy sebességgel másolhatjuk egyik eszközünkről a másikra. 

Megkülönböztető figyelem

A Qosmio X70 nemes óezüst bevonatú, matt vörös alumínium díszítőelemekkel ellátott készülékháza feltűnő és robosztus, ugyanakkor stílusosan elegáns. A laptop keret nélküli, szigetes kialakítású billentyűzetét piros színű, ledes háttérvilágítással látták el, így az eszköz kezelése még kedvezőtlen fényviszonyok mellett is kényelmes. A gesztusvezérléssel is ellátott, nagyméretű érintőlap révén a menük kezelése, a notebook vezérlése is problémamentes.  

Satellite P70 – Hozz ki még többet belőle!

A Satellite P70 asztali számítógép helyettesítésére tervezték, és számos, a Qosmio X70-ben is megtalálható funkcióval rendelkezik, ezáltal szórakozásra, munkára és több alkalmazás egyidejű futtatására is kifogástalanul használható. A szálcsiszolt, szatén arany színű burkolat a tartós, alumínium készülékháznak stílusos külsőt kölcsönöz, így útközben is biztonsággal használható. A Satellite P70 billentyűzete fehér színű háttérvilágítással rendelkezik, így kedvezőtlen fényviszonyok mellett is kiválóan alkalmas munkára vagy szórakozásra.  

 

Satellite P70


A Toshiba Qosmio X70 és Satellite P70 modellek 2014 negyedik negyedévében kerülnek az európai boltokba.

 

Toshiba Qosmio X70 és Satellite P70:

  • Kijelző: 17,3 hüvelyk (43,9 cm), 1920 x 1080 (Full HD) felbontás, 300 NIT fényerő, led háttérvilágítás
  • Processzor: 4. generációs Intel Quad Core i7 processzor
  • Tárhely: akár 2 TB HDD vagy 1 TB SSHD (solid state hybrid drive)  
  • Memória: akár 16 GB DDR3L RAM (1600 MHz)
  • Csatlakozók: 1 x HDMI-kimenet Ultra HD támogatással, 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0 (amiből 1 x Sleep-and-Charge funkcióval), 1 x RGB, Bridge Media SD/SDHC kártyahely UHS-II támogatással1, fejhallgató/mikrofon jack, Kensington-zár csatlakozó
  • Kommunikáció: Intel Dual Band Wireless-AC 3160, Intel WiDi technológia, Bluetooth 4.0, HD webkamera kettős mikrofonnal
  • OS: Windows 8.1  
  • Audió: Harman Kardon hangszórók DTS Sound hangzásjavítással
  • Méretek: 413 x 268 x 28,4/33,1 mm
  • Tömeg: 2,9 kg


Toshiba Qosmio X70:

  • Grafika: AMD Radeon R9 M265X grafikus egység 4 GB GDDR5 VRAM-mal és AMD Enduro technológiával
  • Optikai meghajtó: Blu-ray BD-RE (XL) meghajtó
  • Szín: nemes óezüst bevonat, matt vörös alumínium díszítőelemek
  • Billentyűzet: keret nélküli, szigetes kialakítású, piros háttérvilágítású billentyűzet


Toshiba Satellite P70:

  • Grafika: AMD Radeon R9 M265X grafikus egység 2 GB vagy 4 GB GDDR5 VRAM-mal és AMD Enduro technológiával
  • Optikai meghajtó: Blu-ray BD-RE (XL) meghajtó vagy DVD Super-Multi meghajtó
  • Szín: szatén arany
  • Billentyűzet: keret nélküli, szigetes kialakítású, fehér háttérvilágítású billentyűzet

 

 

Vissza