2015 elején jön a Galaxy S4 Android 5.0 Lollipop frissítése

Farkas Norman - 2014. november 4.

A friss hírek szerint már jövő év elején megjelenik a Samsung tavalyi zászlóshajójára a legfrissebb Android verzió frissítés formájában. A csavar a dologban, hogy a Galaxy S4 különböző kiadásaira más és más időpontban válik majd elérhetővé a szoftver.

A Samsung nemrég betekintést engedett frissítési ütemtervébe, amiből kiderült, hogy a Galaxy Note 4 már ebben a hónapban megkaphatja az Android rendszer legújabb, 5.0 Lollipop verzióját. Az óriásmobilt a gyártó idei zászlóshajójaként számon tartott Galaxy S5 követi majd a sorban, mely még idén megkapja az újdonságok hadát kínáló szoftverfrissítést.

A legfrissebb infók szerint azokak sincs oka különösebb panaszkodásra, akik a tavalyi Samsung nagyágyút, vagyis a Galaxy S4-et használják, ugyanis erre a modellre is készül a nyalókás update – ám az a telefon különböző kiadásaira eltérő időpontokban válhat majd elérhetővé.

A források szerint először a Galaxy S4 Exynos processzorral szerelt, I9500 típusú változatára jön ki az Android 5.0 Lollipop fejlesztéseit tartalmazó pakk. Akinek ilyenje van, már 2015 elején csekkolgathatja a mobilján a frissítés elérhetőségét. A sorban a Snapdragon 600 chipsetet tartalmazó I9505 következik kis lemaradással (konkrét időpont egyik modell esetében sincs), majd minden bizonnyal az azonos hardverrel szerelt Galaxy S4 Active (I9295) jön. A Samsung nyilván nem feledkezik el a Snapdragon 800 processzorral és LTE modemmel felvértezett S4 verziókról sem – ide tartozik az I9505 modellszámú Galaxy S4 LTE-A és a Galaxy S4 Active LTE-A. Ezek a telefonok a lényegében ugyanazzal a hardverrel rendelkeznek, mint a szintén Snapdragon 800 lapka köré épülő Galaxy Note 3, így rögtön felkerült a frissítési térképre a tavaly piacra dobott zászlóshajó-phablet is.

 

 

Bár sokaknak örömet okozhatnak a különféle készülékekre (és azok ilyen-olyan változataira) várható frissítésekkel kapcsolatos pletykák is, jóval hasznosabb lenne, ha a Samsung közzétenné az egyes modellekre érkező update-ek dátumokkal, esetleg időintervallumokkal kiegészített listáját.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza