Dupla hátlapi kamerával jön a Honor 6 Plus – terítéken az első tesztfotók

Farkas Norman - 2014. december 4.

Nem sokáig marad versenytárs nélkül a HTC Duo kamera megoldása, ugyanis kettő hátlapra szerelt fénylesővel érkezik a Honor 6 utódja is. A várhatóan december 16-án debütáló csúcsmobil képalkotási képességeivel máris megismerkedhetünk néhány tesztfotó jóvoltából.

Az alábbi képen látható okostelefon a jelenleg hazánkban is hódító Honor 6 továbbfejlesztett „Plus” változata, amely a legfrissebb infók szerint már december 16-án, kedden bemutatkozhat a nagyközönségnek.

 

 

Könnyen észrevehető, hogy a készülék hátlapján kettő kamera kapott helyet, vagyis a Duo kamerával felvértezett HTC One M8 és One M8 Eye elsőszámú kihívójának ígérkezik. A Honor 6 Plus hátlapján kettő 8 megapixeles fényleső csücsül, tehát élből felülmúlja a HTC One M8 alacsonyabb felbontású UltraPixel kameráját. A One M8 Eye már kicsit magasabbra teszi a lécet, hiszen esetében egy 13 megapixeles fő kamerát tett a másodlagos (mélység érzékelő) egység alá a HTC.

A következő képek – melyeken egy motoros szán látható – állítólag a Honor 6 Plus kamerájával készültek. Sajnos a tesztfotók nem teljes felbontásban kerültek nyilvánosságra, de remekül szemléltetik, hogy a fókuszpont milyen rugalmasan változtatható a készülék szoftverével az elkészült műveken.

 

 

Elérhetővé vált egy tengerparti tesztkép is, aminek több, más-más okostelefonnal készített változatát is megcsodálhatjuk, s így könnyen összevethetjük a Honor 6 Plus képalkotási képességét például a Samsung Galaxy S5, az iPhone 6 Plus, vagy a HTC One M8 e téren nyújtott tudásával.

 

Honor 6 Plus
iPhone 6 Plus
Samsung Galaxy S5
HTC One M8

 

Ami a kínai jövevény eddig felszínre került specifikációját illeti, úgy tűnik, nem fogja megváltani a világot: két 8 megapixeles hátlapi kamerája mellett 5,5 hüvelykes, 1290 x 1080 pixel (Full HD) felbontású megjelenítőt és kettő SIM foglalatot tudhat magáénak, működéséről pedig a Huawei saját fejlesztésű nyolcmagos Kirin 925 processzora gondoskodik. A Honor 6 Plus elődjéhez hasonlóan kiemelkedő ár/érték arányával csalogathatja magához a vásárlókat. A készülék ára az előzetes infók szerint 3300 kínai jüan, vagyis cirka 134 ezer forint körül alakul.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza