Samsung SUHD TV – új technológiával a jobb vizuális élményért

Kütyü Magazin - 2015. január 8.

A Samsung ma bejelentett SUHD televíziói a hagyományos televíziókhoz képest 64-szer több színt képesek megjeleníteni. Az újdonságot nemcsak a szuper kontraszt, óriási fényerő és látványos színek, hanem az ívelt forma nyújtotta vizuális élmény, valamint a Tizen operációs rendszer révén még könnyebben elérhető Smart TV funkciók jelentik. 

„Az innovációs törekvéseink során folyamatosan feszegetjük az otthoni szórakozás határait, a lehengerlő élmény elérését tűzve ki célunkul” - mondta el HS Kim, a Samsung Visual Display üzletágának elnöke. „Függetlenül a tartalom forrásától, a Samsung készülékei kitűnő képminőséget garantálnak, amely az SUHD-nek köszönhetően a jövőben sem lesz másképp.”

Kiváló képminőség

Kihasználva a Samsung saját fejlesztésű, környezetbarát nanokristály technológiája adta lehetőségeket és az intelligens SUHD-nek köszönhető képminőséget, a Samsung SUHD televíziói minden tekintetben – kontraszt, fényerő, élethű színek, képminőség – kiváló teljesítményt nyújtanak, úttörő szerepet töltenek be.

 

 

Az SUHD készülékekben található félvezető nanokristályok mérettől függően különböző színeket bocsátanak ki, így különlegesen élénk és valósághű árnyalatokat láthatnak a felhasználók. A most bemutatott SUHD készülékek a hagyományos televíziókhoz képest 64-szer több színt képesek megjeleníteni.

Az SUHD-ban rejlő technológia automatikusan elemzi a megjelenítendő képek fényerejét, minimalizálva a többletenergia felhasználást, miközben élesebb kontrasztot és mélyebb fekete színeket biztosít. Arról nem is beszélve, hogy 2,5-szer nagyobb a fényereje, és kétszer annyi színt képes reprodukálni, mint a hagyományos TV-k, sokkal élethűbb képeket jelenítve meg.

A Hollywood egyik legismertebb filmstúdiójával, a 20th Century Fox-szal folytatott együttműködésnek köszönhetően a Samsung olyan tartalmakat nyújt a felhasználók számára, amelyek megfelelnek a csúcsminőséget képviselő SUHD színvonalnak is, kimagasló vizuális élményt kínálva ezzel.

A Samsung SUHD TV-k  környezetbarát technológiát alkalmaznak, a kategóriájukban legjobb energiahatékonyságot és megbízhatóságot nyújtva.

Kifinomult és fejlettebb ívelt dizájn

Amikor a Samsung 2013-ban bemutatta ívelt TV-jét, drámai fejlődést idézett elő az otthoni szórakoztatása terén. A most bemutatott JS9500 SUHD televízió sarkított kialakítása sokkal nagyobb mélységet ad a TV képernyőjének, az elegáns keretnek köszönhetően pedig a falra szerelt készülék szinte úgy néz ki, mint egy műalkotás. A JS9000 modell hátoldala finom, ráncolt textúrát kapott, így a TV minden szögből stílusos látványt nyújt.

 

 

Az új Smart TV funkciók a szórakoztatás szolgálatában

2015-től a Samsung összes új Smart TV-je, beleértve az SUHD televíziókat is, már a nyílt forráskódú Tizen operációs rendszert alkalmazza, amely teljes mértékben támogatja a webes szabványokkal történő TV-s alkalmazások fejlesztését. A Tizennek köszönhetően a Samsung új Smart TV platformja nemcsak egy sereg új funkciót biztosít, hanem a felhasználók számára intuitív hozzáférést, integráltabb szórakozási élményt és még több tartalmat nyújt, mint valaha.

- A Samsung Smart Hub új felhasználói felülete sokkal könnyebben kezelhető, a tartalmakhoz való hozzáférés így hihetetlenül egyszerű. A felhasználók egyetlen kijelzőn láthatják a legutóbbi tartalmakat, és a személyre szabott ajánlatokat is.

- A TV ráadásul mostantól még könnyebben kapcsolódhat más eszközökhöz. A Bluetooth Low Energy (BLE) segítségével a Samsung Smart TV szoftvere automatikusan rákeres a közelben található Samsung mobileszközökre, és kapcsolódik hozzájuk. A felhasználók alkalmazások és bonyolult beállítások nélkül is könnyedén tévézhetnek a mobiljaikon.

- A Samsung Sports Live lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy élő sportközvetítéseket nézzenek, miközben ezzel egy időben, ugyanazon a képernyőn ellenőrzik a csapatukra vagy kedvenc játékosaikra vonatkozó statisztikákat.

- A Samsung saját Milk Video alkalmazása közel 50 prémium tartalomszolgáltató legérdekesebb és legnépszerűbb videóit gyűjti össze és teszi elérhetővé, miközben az egyes felhasználók figyelmét mindig az őket leginkább érdeklő, személyre szabott anyagokra hívja fel.

- A Samsung Smart TV felhasználók egy kicsit könnyebben ébredhetnek a Briefing on TV funkciónak köszönhetően. A televízió ráadásul nemcsak ébresztőként szolgál, hanem emellett szinkronizálja a Samsung mobileszközökön található adatokat, nagyképernyőn mutatva meg a legfontosabbakat, úgy mint a pontos időt, az időjárást és az aznapi tennivalókat.

- A Tizen segítségével a Samsung Smart TV-i egy hatalmas és rugalmas tartalom-ökoszisztéma részei lehetnek. A Tizen más eszközökkel való kompatibilitása révén a Samsung Smart TV-k bármely okos otthon központjai lehetnek.

 

A Samsung SUHD televíziói három sorozatban – JS9500, JS9000 és JS8500 –, és öt különböző méretben – 48-tól 88 hüvelykig – érhetők el.

 

 

 

Vissza