Képeken a középmezőnybe szánt Galaxy J1

Farkas Norman - 2015. január 13.

Alighogy hivatalosan lehullott a lepel a karcsú és fémes Galaxy A7-ről, máris egy újabb Samsung mobil tűnt fel a szivárogtatók célkeresztjében. Az alsó-középkategóriába pozícionált Galaxy J1-ről van szó, ami tudását tekintve nagyjából egy szinten áll a Galaxy Ace 4-gyel.

A dél-koreai gyártó egy pillanatra sem áll le a fejlesztésekkel, aminek eredménye, hogy folyamatosan frissül a termékpaletta. Ennek legutóbbi eredménye a vékony, minőséget sugárzó fémházba csomagolt Galaxy A7, amely hosszú, pletykákkal kikövezett várakozás után végre hivatalosan is bemutatkozott a nagyközönségnek. A felső-középkategóriás újdonságot hamarosan egy a belépőszint és a középkategória mezsgyéjére pozícionált okostelefon követheti, amely a Galaxy J sorozat színeiben tárul majd a világ elé.

A Galaxy J1 néven emlegetett, SM-J100 jelű jövevényről felbukkant néhány reklámfotó, melyek szerint a Samsung jellegzetes stíluselemeit hordozza magán.

 

 

Az ismerős dizájnhoz pedig a következő technikai tudás társul a kiszivárgott specifikáció alapján: a Galaxy J1 lelke minden bizonnyal egy 64 bites, négymagos 1,2GHz-es Marvell (PXA1908) processzor, amit 1GB RAM, 4GB bővíthető tárhely és 1850mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. A repertoár részét képezi egy 4,3 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású Super AMOLED kijelző, egy LTE és egy 3G modem, valamint a kétkártyás LTE és 3G támogatás is. A működési sebesség frontján nem sokkal a Galaxy Ace 4 fölött álló mobil hátlapján egy 5 megapixeles kamera található, előlapjára pedig egy 2 megapixeles fénylesőt szereltek. Érdekes módon utóbbi modul csak VGA felbontású a készülék LTE-t nélkülöző 3G kiadásában, akárcsak az imént említett Ace 4 esetében.

 

 

A fotók a Galaxy J1 bejelentésének várható időpontját is felfedték; ha hihetünk nekik, január 14-én minden kiderülhet a pénztárcabarát ajánlatnak ígérkező telefonról.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza