iOS 8.2 beta 4 Apple Watch támogatással

Czipperer Dia - 2015. január 14.

Hamarosan a piacon is debütál az Apple tavaly ősszel bemutatott okosórája, az Apple Watch. Itt az ideje az Apple-nek is felkészülni a méltó fogadtatásra. A 9to5Mac szerint az iOS 8 következő, stabil frissítését az új karórára fókuszálva alkotja meg a vállalat.

Az Apple a fejlesztők számára már közzétette iOS 8 rendszerének legújabb béta verzióját, az iOS 8.2 beta 4-et. Az új verzió nem tartogat sok újdonságot, viszont Bluetooth támogatást kínál az Apple Watch-hoz. Az iOS 8.2-es verzió az Apple Watch-ot fókuszba állítva készül fel az óra fogadására és előkészíti a terepet az alkalmazások számára. Ennek egy szelete a mostani fejlesztés is, amely egyelőre csak a fejlesztők számára érhető el.
 


Az iPhone Bluetooth menüjében, az új panelben egy Apple Watch alkalmazásról is szó esik, amely megerősíti, hogy az óra egy külön alkalmazással érkezik majd (lásd a képen, pirossal jelölt rész).
 


A felhasználók számára jelenleg az iOS 8.1.2-es verzió érhető el, ám ez nem jelenti azt, hogy ezután a 8.2-es verzió érkezik majd – bár sokan ennek érkezését várják. A Macrumor korábban azt állította, hogy egy 8.1.3-as kiadás követi (állítólag már ezen a héten), amely hibajavításokat és kisebb frissítéseket tartalmaz. Azonban valószínűbbnek tűnik egy új verzió érkezése az Apple Watch oldalán, amely, ha minden igaz, idén tavasszal jelenik meg.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza