Gmailben is szerkeszthetők a Microsoft Office dokumentumok

Czipperer Dia - 2014. december 3.

A Google egy új funkciót mutatott be a Gmail szolgáltatásában. A felhasználók a levélhez csatolt Office dokumentumokat ár közvetlenül a levelezőrendszerben tudják szerkeszteni.

Jó hír a Gmail felhasználóknak: a Google egy új opciót tett elérhetővé, mellyel a csatolt dokumentumok könnyen szerkeszthetők. A vállalat lehetővé teszi, hogy a csatolmányként küldött Microsoft Office dokumentumokat közvetlenül a Gmailben lehessen szerkeszteni.

Mindez úgy történik, hogy a dokumentumra navigálva a letöltés és a felhőbe küldés opció mellett jobb oldalon megjelenik egy új ceruza ikon. Erre kattintva válik szerkeszthetővé az adott dokumentum.

A program az adott Office fájlt Google Doc, Sheet vagy Slide alkalmazásban nyitja meg, tehát a felhasználóknak nem kell módosítaniuk a fájl típusát. A vállalat azt javasolja, a Gmail userek töltsék le az Office Edition Chrome bővítményt, amely lehetővé teszi számukra, hogy egy kattintással szerkeszteni tudják a csatolmányokat.
 

 


Az új funkció mellett a Google frissítette Drive felhőtárhely-szolgáltatását is, mely 15 új Office fájltípust támogat, beleértve a pps és ppsx kiterjesztésű bemutatófájlokat is. A vállalat azt is elmondta, hogy a megoldás továbbfejlesztett grafikon, kép és táblázat támogatással bővült.

A mai bejelentés közel egy hónappal azután történt, hogy a Microsoft és a Dropbox szorosabbra fűzték kapcsolatukat. A két cég ugyanis a jobb felhasználói élmény érdekében együttműködik, és lehetővé teszik, hogy a felhasználók Office dokumentumaikat az eredeti alkalmazásban tekinthessék meg és szerkeszthessék.

 

 

Forrás: Techspot.com; Kép: techrepublic.com

Vissza