Rekordot döntött az Apple az iPhone eladásokban

Czipperer Dia - 2015. január 28.

Majdnem 75 millió iPhone kelt el az Apple első pénzügyi negyedévében a hivatalos adatok szerint. A december 27-ével záródó időszak sikere nagyban köszönhető a kínai piacnak.

2014. december 27-ével zárult az Apple első pénzügyi negyedéve, amely rekordmértékű telefoneladásokat hozott az vállalatnak. Összesen 74,5 millió iPhone-t adtak el ebben az időszakban.

Az erős eladásokhoz nagymértékben hozzájárult a kínai piac, melynek révén a cupertinói vállalat rekordmértékű negyedéves bevételt (74,6 milliárd) és nettó profitot (18 milliárd) ért el. A tavalyi év azonos időszakához képest 30%-os növekedést produkált a techóriás.
 


Az iPad eladások terén azonban némi csökkenés tapasztalható. A várthoz képest (21,5 millió) kevesebb táblagép fogyott: összesen 21,4 millió darabot értékesítettek. Ez a tavalyi év mutatóihoz képest is lemaradást jelent, hiszen egy évvel korábban még 26 millióra rúgott ez a szám.

Bár az iPodok eladásáról nem beszélt az Apple, a MacBook eladások is rekordot döntöttek. Összesen 5,2 millió darabot értékesítettek.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza