Moto G (2014) – már 4G kiadásban is

Farkas Norman - 2015. február 2.

A Motorola Brazíliában mutatta be frissített Moto G mobiljának 4G LTE modemmel és izmosabb akkumulátorral szerelt változatát, amely Android 5.0 Lollipop rendszerrel a fedélzetén várja a felhasználókat az üzeletek polcain.

A Lenovo zászlaja alatt működő amerikai gyártó piacra dobta a legújabb Moto G verziót, ami a tavaly bemutatott kátkártyás modell 4G LTE modemmel és felhízlalt akkumulátorral megáldott kiadása. Mivel a készülék idén jelent meg, a szaksajtóban többnyire Moto G (2015) névvel szerepel, de sem külsejében, sem pedig tudásában nem különbözik jelentős mértékben a második generációs Moto G (2014) modelltől, ezért ésszerűbb, ha szimpán annak 4G-képes verzióját látjuk benne, nem pedig egy minden tekintetben friss okostlefont.

A Brazíliában leleplezett újdonság két SIM foglalattal rendelkezik, s az egyik belehelyezett kártyát – integrált LTE modeme jóvoltából – képes 4G adatátvitellel kiszolgálni. A gyors mobilnetet kínáló LTE modul jelenléte miatt kicsit felturbózták a mezei Moto G (2014) akkumulátorát is, így az új kiadásban egy 2390mAh kapacitású telep teljesít szolgálatot – ami mellesleg 6 grammos súlygyarapodást eredményezett. Az Android 5.0 Lollipop rendszerrel és 16GB belső tárhellyel piacra kerülő telefon egyebekben nem tér a fent említett testvérétől: működését egy négymagos Snapdragon 400 processzor biztosítja, amit 1GB RAM, 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamera, 5 hüvelykes HD kijelző, valamint előlapi hangszórópár egészít ki.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy a 4G hálózatokon is hasítani képes Moto G (2014) variáns Brazílián kívül is megjelenik-e a jövőben, s ha igen, mikor és milyen árcédulával, de amint lesz fejlemény az ügyben, jelezzük.

 

 

[Forrás: Motorola]

Kulcsszavak: Moto G 4G LTE, Motorola
Vissza