Motorola Droid Turbo a színen

Czipperer Dia - 2014. október 29.

A Motorola titokzatos telefonjáról, a Droid Turbóról a múlt hónapban hallottunk először, és máris hivatalosan is bemutatkozott. A Verizonnal közösen alkotott készülék strapabíró jószágnak ígérkezik.

Egy tegnapi (október 28.) sajtóeseményen leplezték le a Motorola új droidját, amely szinte a semmiből tűnt fel még a múlt hónapban, és viszonylag hamar be is mutatták.

A vállalat a mostani készülékének tervezése során elsősorban a megfizethetőségre, az értékre és a személyre szabott szolgáltatásokra koncentrált. Ám a kedvező ár nem ment a minőség rovására, hiszen a Droid Turbo „szörny méretű” akkumulátort kapott, amely 3900 mAh-es kapacitással rendelkezik. Ezzel pedig a telefon akár két napig is bírja a strapát egyetlen töltéssel. Ráadásul maga is aksi is nagyon gyorsan tölt, olyannyira, hogy akár 15 perc töltéssel 8 órás üzemidő érhető el.
 


A telefon QHD (2560 x 1440) megjelenítőt kapott, amely azt jelenti, hogy ez az első Motrola telefon, amely a Full HD megjelenítés kétszeresére képes. A képernyő mérete pedig 5,2 hüvelyk.

A processzor tekintetében sincsen eltérés a korábbi pletykákhoz képest. A készülék meghajtásáról egy 2,7 GHz-es Qualcomm Snapdragon 805 processzor gondoskodik, fedélzetén pedig Android 4.4 KitKat rendszer teljesít szolgálatot. Azonban a vállalat ígéretet tett arra, hogy a jövőben az  5.0 Lollipop fut majd rajta.

A kamera, ahogy korábban is jósolták, 21 megapixeles, és 4K videók rögzítésére is alkalmas. A 2 megapixeles előlapi kamera bár nem kimondottan selfielesőnek készült, Full HD felbontású videók ezzel is készíthetők.

Az előretelepített Droid Zap alkalmazással könnyedén felhőbe küldhetők a képek, ezeket pedig mások letölthetik onnan. Minden androidos eszköz számára megoszthatók az egyes fájlok, amennyiben az eszköz rendelkezik a Droid Zap applikációval.

A Verizon számára gyártott telefon támogatja a szolgáltató nagysebességű XLTE hálózatát is. A készülék cseppálló is, de arról nem szól a fáma, a vizet mennyire bírja valójában.
 


A telefon többféle változatban is kapható lesz: 32 és 64 gigás kiszerelésben, egyelőre kizárólag a Verizon kínálatában. A kisebb tárhellyel rendelkező telefon 199, a nagyobb pedig 249 dollárba kerül majd.

 

 

Forrás: Mashable.com; Kép: bgr.com, mashable.com

Vissza