Teendőinkre emlékeztet kikapcsoláskor a mobilos Windows 10

Farkas Norman - 2015. február 14.

Egy nagyon ötletes funkció bukkant fel a Windows 10 okostelefonokra szánt verziójában, amely arról igyekszik gondoskodni, hogy akkor se feledkezzünk meg a nap hátralévő eseményeiről, ha már valamilyen okból nem számíthatunk a mobilunk figyelmeztetésére.

Egy tárgyalásra mész, amin nem vehetsz részt bekapcsolt mobillal, netán nagyon merülőben van a telefonod, és inkább kikapcsolod, hogy maradjon későbbre is a maradék szuflából? De így hogyan tájékozódsz a hátralévő eseményekről, amik még rád várnak a nap során?

Nem nehéz beismerni, hogy bizony könnyen elveszíthetjük a fonalat készülékünk szolgálatai híján, hiszen napjainkra a naptárunk is a telefonunkba költözött. Úgy tűnik, hogy a Microsoft ügyesen felismerte ezt, így pakolt egy funkciót a Windows 10 mobilokra szánt verziójába, amely igyekszik áthidalni a problémát, bár tökéletes megoldásnak nem tekinthető.

 

 

Már az új rendszer nemrég kiadott előzetes verziójában felfedezett okosság lényege, hogy a készülék kikapcsolásakor a Windows Phone mobiloknál megszokott „Goodbye!” felirat helyett az adott napra esedékes teendőink listázásával búcsúzik el tőlünk a rendszer. Bár ez egy apróság, igazából remek módja a felhasználó emlékeztetésének.

 

[Forrás: Übergizmo]

Kulcsszavak: Windows 10
Vissza