Ujjlenyomat-olvasót kap az LG G4?

Farkas Norman - 2015. március 6.

A friss jelentések szerint a kisebbik dél-koreai gyártó is felveszi az iPhone 5S-sel útjára indított trend fonalát, s idei zászlóshajóját, a G4-et ijjlenyomat-olvasóval vértezi fel. A felhasználó gyors és biztonságos azonosítását lehetővé tévő szenzort a készülék hátlapján található bekapcsoló gombba rejti az LG.

Véget ért az idei Mobile World Congress, több neves gyártó friss csúcsmobilját is megismerhettük, de az LG zászlóshajójára még egy kicsit várnunk kell, hiszen a dél-koreai gyártó a konkurensektől kevésbé zajos környezetben, egy önálló eseményen kívánja leleplezni a G3 utódját.

Egyelőre nem sokat tudni a G4 néven érkező nagyágyúról, de már szárnyra keltek a vele kapcsolatos pletykák. Például egyes jelentések szerint ujjlenyomat-olvasóval fogja felvértezni az LG, vagyis követni kezdi az Apple által 2013-ban életre hívott trendet, amit az iPhone 5S TouchID szenzora képvisel.

Mivel az Apple már két éve kizárólagos hozzáférést szerzett a legjobb érzékelőkhöz, versenytársait egy darabig maga mögött tudhatta, de máris kezdenek felzárkózni az androidos gyártók e téren. Ezt jól mutatják például a friss, Mobile World Congressen bemutatott Samsung Galaxy S6 és S6 Edge modellek, melyek Home gombjukba integrált ujjlenyomat-olvasójuk révén nemcsak a kijelző feloldását, hanem a mobil fizetést is igen kényelmessé teszik a Samsung Pay szolgáltatásával kiegészülve. Az Apple előnyének csökkenését jelzi a Qualcomm nemrégen tett bejelentése is, aminek tárgya egy új, 3D beolvasással dolgozó ujjlenyomat-szkenner, mely sebesség és biztonság terén sem marad el a TouchID szintjétől.

Főként a friss fejlemények ösztönözhették arra az LG-t, hogy ujjlenyomat-olvasót építsen új csúcsmodelljébe. Erre utal egy bennfentes forrásokra támaszkodó dél-koreai jelentés is, miszerint a vállalat az utolsó pillanatban döntött a biometrikus szenzor bevetése mellett, ami nem mellesleg a G4 hátlapján található ki/bekapcsoló gombba integrál.

Az LG G4 hivatalos bemutatójára tavasszal, talán már március folyamán sor kerülhet, addig is türelmesen várjuk a készülékről kiszivárgott infókat, melyekről beszámolhatunk nektek.

 

 

[Forrás: GSM Arena

Vissza