Bemutatkozott a VAIO Phone

Farkas Norman - 2015. március 12.

A várakozásoknak megfelelően ma lehullott a lepel a VAIO első okostelefonjáról, ami nemes egyszerűséggel a VAIO Phone nevet kapta. Figyelemreméltó képességek híján az Android 5.0 Lollipop rendszerű újdonság tökéletesen elvegyül a középkategóriás droidok tömegében.

A 95 százalékban a Japan Industrial Partners tulajdonában lévő VAIO bemutatta első okostelefonját, ami a várakozásoktól eltérően nem túlzottan hasonlít a Sony Xperia modelljeire, ugyanakkor sem dizájn, sem pedig tudás frontján nem nyújt kiemelkedőt.

Ahogy sejtettük, a középkategóriás telefonok táborát gyarapító VAIO Phone lelke egy négymagos, 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 410 processzor lett, amit 2GB RAM, 16GB microSD kártyával bővíthető tárhely és 2500mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A 141,5 x 71,3 x 7,95 milliméteres és 130 grammos mobil előlapján egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású IPS kijelző és egy 5 megapixeles szelfi kamera kapott helyet, hátlapján pedig egy 13 megapixeles, LED villanóval segített fényleső csücsül. A készülék fedélzetén az Android 5.0 Lollipop rendszer szinte érintetlen (vagyis a gyártó saját felületétől és appjaitól mentes) kiadása várja a felhasználókat.

 

 

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy mikor és milyen árcédulával lesz elérhető Japánon kívül a VAIO újdonsága, de azt már tudjuk, hogy előbb vagy utóbb Európába is meg fog érkezni a készülék.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza