Az okostelefon piacot kóstolgatja a VAIO

Czipperer Dia - 2015. február 27.

Új belépő érkezik az okostelefon piacra. A legfrissebb hírek szerint a PC-piacról jól ismert VAIO márka március 12-én mutatja be első okostelefonját.

Talán még sokan emlékeznek, amikor a VAIO márkanév a Sony része volt. 2014-ben került a Japan Communications kezébe, miután a Sony úgy döntött, kiszáll a PC-piacból, és figyelmét inkább a mobiltelefonoknak és televízióknak szenteli.

A VAIO most egy meglepő lépésre szánta el magát. A legfrissebb hírek szerint március 12-én mutatják be legelső okostelefonjukat.

A VAIO márkájú telefon már egy benchmark tesztben is feltűnt egy japán oldalon, majd a gyártó cég is megerősítette a hírt, szintén japán nyelvű oldalán. Bár ez a tartalom angolul nem érhető el, a híreknél egy ilyen angol címmel találkozunk: „Az új VAIO okostelefon bejelentése”.

Az eddigi információk alapján az 5 hüvelykes (720p) telefont egy 64 bites, négymagos, 1,2 GHz órajelű Snapdragon 410 MSM8916 processzor hajtja, fedélzetén pedig a legfrissebb Android Lollipop rendszer teljesít majd szolgálatot. 2 gigabájt RAM-ot és 16 gigabájt tárhelyet kapott, valamint egy 13 megapixeles fő- és egy 5 megapixelese előlapi kamerával szerelték fel.
 


A telefon a megjelent kép alapján első ránézésre egy
Xperia mobilra emlékeztet, a specifikációkról azonban egy Samsung Galaxy A5 modell juthat eszünkbe, hiszen az eddigiek fényében a processzor, a memória, tárhely, a kijelző mérete és felbontása, de még a kamera paraméterei is megegyeznek.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza