Androidra és iOS-re is jöhet a Cortana

Czipperer Dia - 2015. március 16.

Bár még a Microsoft személyi asszisztense, a Cortana magyarul sem érhető el, új néz ki, hamarosan a rivális platformokra megérkezhet a továbbfejlesztett változat. 

Ha minden igaz, hamarosan a Microsoft Cortana személyi asszisztense Android és iOS platformra is elérhető lesz különálló alkalmazásként. A megoldás egyelőre Windows Phone 8.1 rendszerű eszközökre érhető el, és csupán néhány nyelven.

Hamarosan, egészen pontosan idén ősszel pedig a Windows 10 operációs rendszer asztali verziójában is találkozhatnak vele a felhasználók.  A szoftver magyarosításáról egyelőre még nem igen hallottunk, így kétséges, hogy idén ez megvalósulna.

A Reuters számolt be a Microsoft multiplatform felé kacsingató terveiről, habár hivatalos megerősítést nem kaptak arról, hogy ez valóban így lesz-e. Készítettek viszont egy interjút Eric Horvitz-cal, a Microsoft kutatócsoportjának vezetőjével, aki a vállalat Cortanával kapcsolatos terveiről beszélt.

A szakember kifejtette, hogy már dolgoznak a Cortana új verzióján, amely képes lesz olvasni és megérteni az e-maileket, majd használni ezeket az információkat arra, hogy a felhasználót értesítse a fontos dolgokról, például a közelgő repülőútjáról.
 


A Cortana fejlesztése a Microsoft mesterséges intelligencia programjának a része, melyet Einsteinnek kereszteltek.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza