Már harmadik féltől származó appokkal is "kártyázik" a Google Now

Farkas Norman - 2015. február 2.

Frissült az androidos készülékeken működő Google Now. A hasznos infókat kínáló app immár harmadik féltől származó programokból (pl. Waze, Pandora, eBay stb.) is fogadhat kártyákat, ami új távlatokat nyit meg előtte és a felhasználók előtt is.

A Google bejelentette, hogy az Android rendszerű készülékeken működő virtuális személyi asszisztens szolgáltatás, a Google Now már 40 harmadik féltől származó alkalmazás számára engedélyezi kártyák létrehozását, így még hatékonyabban, több információval tud minket segíteni a mindennapok során.

A támogatott „külső” appok listáján olyan népszerű nevek szerepelnek, mint a Waze közösségi navigáció, a The Guardian, az eBay, vagy a Pandora. Az egyes alkalmazásokat értelemszerűen fel kell telepíteni ahhoz, hogy megjelenhessenek a tőlük érkező infók a frissített Google Now kártyáin.

Az újítás működését néhány példával szemléltette a Google: a The Guardian integrációja révén a friss hírek köszönnek vissza a kátyákról, a Pandora pedig különböző zeneszámokat ajánl a figyelmünkbe. Az Airbnb képes a Google Now kártyáin keresztül különböző helyeket ajánlani számunkra a megadott környékre és időintervallumra vonatkozóan.

Egyértelmű, hogy a Google Now sokkal fejlettebbé vált a kiterjesztett támogatás révén, mivel így még jobban belelát használója életébe. A kérdés csak az, hogy megéri-e a kényelem érdekében még több adatot kiadnunk magunkról (hiszen a Google így már nem csak a saját szolgáltatásain, hanem más appokon keresztül is rálátást nyer életünkre).

 

 

[Forrás: The Verge]

Vissza