A Samsung és az LG is „beújít” kijelzőfronton

Czipperer Dia - 2015. március 25.

Összecsukható kijelzős telefont készít a Samsung, az LG pedig átlátszó megjelenítőt alkotott. Mindkét vállalat új utakon próbálkozik.

Az ívelt kijelző már piacon van, sőt, mobilfronton sem ismeretlen a fogalom. Az LG-nek már van hajlított kijelzője, ráadásul két ilyen mobilt is piacra dobott már a gyártó: a G Flex 1-et és 2-őt is. A Samsung pedig az idei Mobile World Congressen (MWC) leplezte le legújabb csúcsmobilját, az S6 edge-et, amelynek kijelzője mindkét oldalon lehajlik.

Ez a terület tehát már kezd utat törni magának, így, ha valamelyik gyártó valami egészen formabontót akar alkotni, más területen vagy továbbgondolt utakon kell haladnia. A Samsung, ha minden igaz, ez utóbbit választja mobilfronton.

Az információk nem is annyira légből kapottak, ugyanis a dél-koreai vállalat egyik szakembere beszélt a Business Koreának arról, hogy mi is a következő lépés ezen a téren. Mint elmondta, hisznek abban, hogy a hajlítható, összecsukható kijelzővel rendelkező telefonok 2016-ban kereskedelmi forgalomba kerülhetnek.

Egy lehetséges versenyző a Samsung háza táján (Forrás: androidcommunity.com)

A rugalmas kijelző technológiákat szemügyre véve négy kategóriát különböztetünk meg. Az ívelt, a hajlított, az összecsukható és a gurítható. Ebből az első kettő már létezik, a harmadik pedig, ha minden igaz, úton van a megvalósítás felé.

Az LG szintén nem ül a babérjain. Az oldal cikkéből az is kiderül, hogy a kisebbik dél-koreai gyártó átlátszó kijelzőt dolgozott ki, amelynek ugyan egyelőre csak a prototípusa készült el, nem is olyan sokára forgalomba is kerülhet.

A vállalat olyan termékeknél alkalmazná ezt a megoldást, ahol fontos, hogy a kijelző tartama mellett más területekre is tudjon fókuszálni az illető. A luxusautókban a különféle információk kivetítésére is alkalmas lehet, illetve a hűtőszekrények esetén is hasznos lehet, hiszen látjuk a belső tartamát, miközben különféle hirdetők akár reklámokat jeleníthetnek meg számunkra.

 

 

Forrás: GSMArena.com; androidcommunity.com

Vissza