Megszabadulhatunk a gyárilag telepített appoktól az új Galaxy modelleken

Czipperer Dia - 2015. március 25.

El lehet rejteni az előre telepített appokat. Legalábbis, ami a Samsung Galaxy S6-ot és az S6 edge modelleket illeti.

Jó hírünk van azok számára, akik nem a különféle alkalmazásokért vásárolnak telefont, sőt mi több, nem is szeretik őket kimondottan. A legújabb Samsung csúcsmobilokon már ki is lehet őket iktatni.

A Samsung különösen szereti telepakolni mindenféle alkalmazással a mobilokat: ebből egy átlagfelhasználó nem túl sokat használ. Természetesen ennek ellenkezője is akad, mindenesetre örvendetes, hogy aki akar, meg is szabadulhat tőlük.

Az XDA Developer Forumon derült ki, hogy ezek kiiktatására is lesz lehetőség az új modelleknél. Ez azt jelenti, hogy ha nem tartunk igényt az S Healthre és társaira vagy akár a Google appjaira, könnyen mehetnek a levesbe.

A sztori korábbi verziója azt állította, hogy megszabadulhatunk az előre telepített programoktól, ám a valóságban ez nem így van. A MobileSyrup blogoldal közzétett egy demo videót arról mi történik, ha a felhasználók az ikonok melletti mínusz jelre kattintanak.

A harmadik féltől származó applikációk esetén nem volt semmi probléma, azonban az előre telepített programoknál nem volt a helyzet. Ennek tanúsága szerint nem törlődnek az appok, hanem csak elrejteni tudjuk őket, illetve újra visszaállítani a menübe később.

Szóval a felhasználók arra nem kapnak felhatalmazást, hogy ezeket végleg töröljék, viszont a menüt megtisztíthatják az olyan programoktól, melyeket nem használnak.

A vállalatot korábbi csúcsmobiljait kapcsán számos kritika érte a túl sok gyárilag telepített alkalmazás miatt, így a Galaxy S5 és S6 modelleknél már igyekezett ezek számát csökkenteni. Azonban ilyen appok még akadnak szép számmal, így azok, akik meg akarnak szabadulni ezektől, most legalább elrejthetik őket.
 

 

 

 

Forrás: CNET.com

Vissza