A „legek” táblagépe a Microsofttól – Surface 3

Czipperer Dia - 2015. április 1.

A Microsoft eddigi legkönnyebb, legvékonyabb és legolcsóbb táblagépe lett a most debütált Surface 3. Továbbá ez az első olyan nem Pro modell, melynek meghajtásáról egy Intel processzor gondoskodik.

A Microsoft kedden bejelentette legújabb Surface 3 táblagépet. A Pro változat olcsóbb modellje hasonló tulajdonságokkal felvértezve érkezik, ráadásul a készülék belsejében szintén Intel CPU ketyeg.

Vékonyabb, könnyebb, olcsóbb

Jó hír, hogy a Surface 3 árcédulája sokkal kedvezőbb, mint a nagytesóé, amely nemcsak méretben, hanem súlyban is kedvezőbb paraméterekkel rendelkezik. A készülék mindössze 8,7 milliméter vastag, 622 grammot nyom, és 10,8 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik. Ezzel a Microsoftnak sikerült megalkotni az eddigi legkönnyebb, legkecsesebb és legolcsóbb táblagépét.


Intel proci a burkolat alatt

A masina lelke egy négymagos Intel Atom X7 CPU, melynek órajele 2,4 GHz, és magában foglal egy Broadwell GPU-t a grafikai teljesítményhez. Ez egy erőteljes mobilprocesszornak bizonyul, bár az tény, hogy nem abban a kategóriában versenyez, mint az Intel Core i sorozat tagjai.

A készülék fedélzetén teljes 64 bites Windows 8.1-es rendszer fut, beleértve az asztali alkalmazásokat is.

Jobb, ütősebb

A Surface 3 ugyanolyan magnézium vázzal rendelkezik, mint a többi Surface tablet, beleértve a kitámasztót is. A paraméterek mellett azonban két másik olyan terület is van, amelyben ráver a többi Surface masinára. Ezek közül az egyik a kamera. Ez az első olyan Microsoft táblagép, amely 8 megapixeles kamerával rendelkezik, és az előlapi fénylesője 3,5 megpixeles: mindkettő Full HD felbontású képeket lő. Emellett pedig az első Surface masina is, amely 4G LTE-képes.

Üzemidő tekintetében szintén ütős masinának tűnik. A vállalat ígérete szerint a Surface 3 akár 10 óra videólejátszást is lehetővé tesz.

Újdonság az elődökhöz képest

A készülék a többi modelltől eltérően micro USB porttal felszerelve érkezik. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb mobiltelefonhoz hasonlóan ugyanolyan, egységes kábelt használ. Bár a hozzá tartozó 13 Wattos töltő gyorsabb töltési megoldást kínál, viszont, ha hirtelen lemerülne az eszköz, akár a telefon töltője is jó szolgálatot tehet.

Emellett pedig teljes méretű USB 3.0 portot is találunk rajta, valamint egy mini DisplayPorttal és micro SD kártyaolvasóval is felszerelték.

Az eszközhöz több színben elérhető Surface pen is használható, amely jó szolgálatot tehet jegyzetek, rajzok készítésénél

Elérhetőség

A 64 gigabájt tárhellyel és 2 gigabájt RAM-mal felszerelt verzió 499 dollárért vásárolható meg, továbbá egy 4 gigabájt RAM-mal és 128 gigabájt tárolókapacitással felszerelt verzió is piacra kerül majd, 599 dolláros árcédulával. Ezen felül pedig a Microsoft 1 terrabájt OneDrive tárhelyet és limitált ideig egy éves ingyen Office 365 előfizetést kínál, amely azt jelenti, hogy a felhasználók ingyen használhatják a Wordöt, az Excelt és a Power Pointot is.
 

 

 

 

Forrás: Mashable.com, Surface blog

Vissza