Mesetáblagépet és saját alkalmazást mutatott be a BOOKR könyvesbolt

MTI Sajtóadatbank - 2015. április 6.

A BOOKR könyvesbolt egy egészen új megoldással fordul a gyerekek felé. Egy mesetáblegéppel készültek nekik, amelyen negyven mese olvasható, hallgatható és interaktív játékra is lehetőséget ad.

Interaktív módját választotta a BOOKR könyvesbolt, hogy a gyerekekkel megszerettesse az olvasás élményét. Horváth Dorka ötletgazda a csütörtöki sajtóeseményen elmondta, a BOOKR Kids mesetárában klasszikus és modern történetek kelnek életre olyan színészek előadásában, mint Básti Juli, Dörner György vagy Szacsvay László.

A Móra Kiadóval együtt az elérhető könyvek tárát tanárok, irodalmárok és gyerekek segítségével alakították ki, így megtalálhatók benne egyebek mellett a Pöttyös Panni-történetek, A kis herceg és Benedek Elek meséi is. A 3-11 éves korú gyerekeknek ajánlott könyvtárban Zelk Zoltán Három nyúl, Gerald Durrell Családom és egyéb állatfajták című regénye, Fekete István Vuk és Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek? című műve is szerepel.

Nyulász Péter író a sajtóeseményen elmondta: a gyerekeknek ma már teljesen természetes a digitális eszközök használata, így ezzel a kezdeményezéssel a képernyők előtt töltött idejüket szeretnék megtölteni értékőrző tartalmakkal, irodalommal.

Az alapjában magyar nyelvű applikáció nyelvtanulási lehetőséget is kínál. Egyes könyvek angol nyelven is elérhetőek, ezzel segítve az olvasót a szavak elsajátításában.

Az applikáció Android tabletekre és május 1-jétől iPad-re ingyenesen letölthető, a teljes katalógus előfizetéses modellben érhető el. Érvényes előfizetéssel a BOOKR könyvtárából korlátlanul streamelhetőek a mesék, valamint az applikáción belül található polcra is letölthetőek, így internet-hozzáférés nélkül is olvashatóak.

Mondj egy mesét címmel! a BOOKR Kids meseíró pályázatot hirdet iskolai osztályok részére. A verseny fődíja az osztály minden tagja számára egy mesetablet. A szervezők három témát adnak meg - kalandozás a jövőben; ha a miénk lenne a varázsceruza; egy nap Mirákulumban - ezek közül kell a pályázóknak kiválasztani egyet és a megadott formai követelmények alapján elkészítik munkájukat. 

 

Vissza