Ne vegyél Apple Watchot, hanem készítsd el magad!

Vértes Judit - 2015. április 16.

Mindenütt a péntek óta rendelhető, április 24-én megjelenő Apple Watch okosóráról beszélnek. De az Instruction egyik felhasználója úgy döntött, nem várja meg a termék piacra kerülését, hanem elkészíti saját maga.

A DIY (Do it yourself) közösségek oldalán sok érdekes dolgot találni, de ki gondolta volna, hogy valaki elkészíti az Apple még meg sem jelent, mindenkit lázban tartó termékét, csakúgy, otthon, a szabadidejében.

Egy hónapig tartott az elkészítése az Apple II Watch névre keresztelt okosórának, melyet mi magunk is elkészíthetünk, mivel az Instructables felhasználója, Aleator777 megosztotta az elkészítési útmutatót, ahol lépésről lépésre követhetjük a folyamatot.

Aleator777 okosórája az Apple egyik első termékén, az 1977-ben megjelent személyi számítógépen alapul. Maga a burkolat egy drapp színű 3D nyomtató ház, benne egy Teensy mikrokontrollerrel, egy 1,8” LCD monitorral, újra tölthető elemmel, és egy helyes kis 2W-s mikrofonnal, mely különböző bip és bup hangokat tud kiadni. Egy mini floppy meghajtót is tartalmaz, mini floppykkal.

A tervezés koronája a forgatható gomb az óra oldalán, mellyel a menüpontok közül választhatunk.

Hogy okosabb-e Aleator777 órája, mint a hamarosan piacra kerülő Apple Watch, nem tudom, de az biztos, hogy egyedibb.
 

 

 

Kulcsszavak: Apple Watch, okosóra
Vissza