Oroszországban debütált a Lenovo A5000

Czipperer Dia - 2015. április 23.

A Lenovo bemutatta a megfizethető mobilok sorát erősítő készülékét, az A5000-res modellt. A készülék Oroszországban lesz kapható elsőként.

A Lenovo új mobiltelefont mutatott be. Az A5000 az orosz piacon kezdi meg hódító útját, 12 ezer rubeles árcédulával (227 dollár). A telefon fedélzetén Android 4.4 KitKat rendszer fut, a vállalat ígérete szerint azonban hamarosan a Lollipop frissítést is megkapja.

A mobil üzemidejéről egy 4000 mAh-es akkumulátor gondoskodik, amely vonzónak tűnhet sokak számára. Bár egyelőre nem tudni pontosan, mindez mekkora rendelkezésre állást biztosít, de az biztosra vehető, hogy egy napnál tovább bírja a strapát.
 


A készülék 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású IPS kijelzőt kapott, és egy speciális nano bevonattal látták el, melynek köszönhetően a telefon ellenálló a ráfröccsen vízzel szemben.

Az A5000 lelke egy négymagos, 1,3 GHZ órajelű MediaTek MT6582 processzor. A telefon ezen felül 1 gigabájt RAM-ot és 8 gigabájt tárhelyet kapott, utóbbi micro SD-vel tovább növelhető. A főkamera egy LED flash villanóval megtámogatott 8 megapixeles, míg az előlapi egy 2 megapixeles fix fókuszú fényleső.

A mobil Dual-SIM támogatással rendelkezik, a Wifi mellett 3G adatkapcsolatra képes, valamint Bluetooth 4.0, FM rádió és GPS is helyet kapott benne. 160 grammot nyom, és majdnem 10 milliméter vastag, amely méretes aksira utal a burkolat alatt.

 

 

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza