Megérkezett az Xbox One májusi frissítése

Czipperer Dia - 2015. május 13.

A Microsoft kiadta Xbox One játékkonzoljának májusi frissítését hétfőn, mely az elkövetkezendő hetekben fokozatosan válik elérhetővé a konzolokon.

Az Xbox One májusi frissítése számos új funkcióval kecsegtet a felhasználóknak, többek között a SmartGlasszal, a hangüzenettel és több energiatakarékos opcióval.

A hangüzenet megoldás révén a felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy a konzolba integrált üzenetküldő alkalmazás révén hangüzeneteket küldjenek, illetve fogadjanak. Ráadásul mindezt egy Xbox One és egy Xbox 360 konzol között is könnyen lebonyolíthatják.

A SmartGlass alkalmazás pedig lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy okostelefonjuk segítségével kapcsolják be, illetve ki a konzolt, ám mindez csak akkor működik, ha mindkét eszköz ugyanahhoz a hálózathoz kapcsolódik. 

A Microsoftot és az Xbox One-t számos kritika érte amiatt, hogy a konzol túl sok energiát használ a bekapcsoláskor. A májusi update erre is megoldást kínál, ugyanis a felhasználók a jövőben kétféle opció közül is választhatnak. Eldönthetik, hogy az „Instant-On” módot vagy az „Energy-Savinget” preferálják. Ez a két lehetőség úgy tűnik, hogy megoldja a energiafelhasználással kaocsolatos problémákat. 

A Microsoft ígérete szerint a múlt hónapban továbbfejlesztett Party chat megoldást is kiterjesztik, és szélesebb közönség számára teszik elérhetővé. Az alkalmazás a felhasználóknak lehetőséget biztosít arra, hogy olyan problémákra kapjanak megoldást, mint a mikrofon működésképtelensége, vagy például arra, ha valakivel nem tudnak kapcsolatba lépni.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza