Az Xbox One a Kínai piacot is célba veszi

Czipperer Dia - 2014. május 6.

A Microsoft megállapodásának köszönhetően a vállalat új játékkonzolja lehet az első, amely a 14 éves tilalom után Kínában is kapható lesz. Az Xbox One szeptemberben érkezik az országba.

A Microsoft Xbox One játékkonzolja szeptemberben hazánk mellett a kínai piacra is megérkezik. A vállalat egy sanghaji céggel, a BesTV-vel kötött megállapodást, hogy a termék Kínában is kapható legyen. 

Ez jelentős lépésnek számít, hiszen a játékkonzolgyártók már régóta szerettek volna betörni a piacra. Az országban több mint 14 évig konzoltilalom volt, melyet csak idén januárban oldott fel az állam. Egyelőre úgy tűnik, az Xbox One lehet az első modell, amely meghódítja a piacot. 

A Microsoft szerint Kínában sok játékos van, tavaly több mint 13 milliárdos forgalmat értek el a játékpiacon, amely 38%-os növekedést mutat 2012-höz képest. Az emberek többsége PC-n vagy mobilon játszik. 

Yusef Mehdi, az Xbox marketing és stratégiai igazgatója úgy nyilatkozott, hogy jelentős ez mérföldkőnek számít min a vállalat, mind pedig az iparág szempontjából.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza