Több mint 3 milliárdan mobilneteznek már: új megoldások kellenek

Kütyü Magazin - 2015. június 8.

Jelenleg több mint 3 milliárd ember mobilnetezik, egyes kutatások szerint a felhasznált adatforgalom 2019-re akár megtízszereződhet.

A folyamatosan növekvő fogyasztói igények próbára teszik a mobilszolgáltatókat, egyes becslések szerint a jelenleg használt adatforgalom 2019-re akár a tízszeresére növekedhet. A most adattovábbításra használt toronyhálózatok viszont nem lesznek képesek kezelni a drasztikusan és gyorsan változó szokásokat, éppen ezért új, alternatív megoldásokra van szükség a piacon.

A tajvani ZyXEL új, „kis sejtes" eszközei éppen erre a problémára nyújtanak megoldást: az FMT3211, FMT3251 és LMT3313 könnyedén és egyszerűen biztosítja a 3G, 4G és Wi-Fi lefedettséget a lakossági és üzleti célú felhasználók számára is.


Egy jelenlegi GSMA riport szerint több mint 3.6 milliárd egyedi mobilfelhasználó volt 2014 végén – ez a világ populációjának több mint fele. A június 6-9- között, Londonban megrendezendő Small Cells World Summiton is előtérbe kerül ez a probléma. A ZyXEL erre az alkalomra egy teljesen új portfólióval készül. A terméksorozat modelljei innovatívan támogatják a 3G és 4G infrastruktúrákat azért, hogy a mobillefedettséget hatékonyan juttassák el a kijelölt lakossági és üzleti felhasználókhoz.

A növekvő piaci igényekre reagálva a gyártó bevezette kis sejtes, CPE támogató, Wi-Fi, 3G és 4G képes eszközeit. A portfólióban az FMT3211 és az FMT3251 modellek a 3G-t támogatják, az LMT3313 pedig PoE alapon működve biztosítja a 4G LTE lefedettséget, és egyszerre 32 felhasználót képes kiszolgálni. Utóbbi emellett elektromos vezetékeket sem igényel ahhoz, hogy a 4G lefedettséget a megcélzott helyekre irányítsa, így jelentős költségmegtakarítással és egyszerű telepítéssel jár. 

 

Kép: hostgator.com

Vissza