A Google Fordító már az informális szövegeket is érti

Vértes Judit - 2015. június 30.

A Google Fordító eddig leginkább szavak, vagy formális szövegek fordítására volt alkalmas. Az alkalmazás fejlesztésének köszönhetően azonban most már helyesebb fordítását kaphatjuk meg az informális mondatoknak is.

A Google néhány frissítést és fejlesztést hajtott végre a fordító alkalmazásán, melynek segítségével könnyebben érthetővé válik az informális szövegek fordítása. A Google Fordító elsősorban szavak fordítására volt alkalmas, mondatoknál nem mindig tudta lefordítani a szerkezetet, különösen, ha kötetlenebb formájú informális szövegekről, esetleg szlengről volt szó.

Korábban az alkalmazás leginkább a hivatalos dokumentumok, üzleti szövegek fordítására volt alkalmas, és nem az emberek közötti kommunikáció segítésére. A Google Translate Community segítségével azonban egyre inkább alkalmassá vált a hétköznapi kifejezések értelmezésére is.

A Google elismeri, hogy még mindig sokat kell fejlődnie ezen a téren, de az alkalmazás frissítése már így is jelentősen javítja a korábbi szó szerinti fordításokat. Az alkalmazás frissítése már letölthető az alkalmazásboltokból.

 

 

Forrás: Ubergizmo.com

Vissza