11K-s mobilkijelzőn dolgozik a Samsung

Czipperer Dia - 2015. július 13.

Az ET News beszámolója szerint a Samsung egy 11K felbontású mobilkijelzőt fejleszt. A nem mindennapi pixelsűrűséggel megáldott képernyő speciális szemüveg nélkül is képes lesz 3D képek megjelenítésére.

A Samsungnak úgy tűnik, már a QHD megjelenítő sem elég. A legújabb hírek szerint a vállalat egy 12K-s mobilkijelzőn munkálkodik, amely 11264 x 6336 pixel felbontással és 2250 ppi-s pixelsűrűséggel bír. A kijelző a 3D hatások megjelenítésére is képes lesz anélkül, hogy ehhez speciális szemüveg viselésére lenne szükség.

A fejlesztés, ha minden igaz, június 1-jén indult el. A Samsung Display azonban nem egyedül kezdett bele a munkába, hanem a dél-koreai kormányzattal közösen összesen 26,5 millió dollárt fektetett a projektbe. Az elkövetkezendő öt évben 13 másik vállalat kezd majd bele a 11K-s kijelzők gyártásába.

A vállalat reményei szerint a 2018-as pyeongchangi téli olimpiára más elkészülhet a prototípus, amely egy 16:9-es megjelenítő lesz, és ha minden igaz, a kijelző nagysága 5,75 hüvelykre rúg majd.


A cél tehát a 3D effektek megjelenítése, ezáltal egy teljesen új piaci irány kidolgozása, hiszen ez ma még mobilon segédeszköz nélkül szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

 

 

Forrás: Mashable.com; kép: wheelsandchips.com

Vissza