Több Tizen mobillal készül idén a Samsung

Czipperer Dia - 2015. július 1.

A Samsung lát potenciált legújabb mobilplatformjában, a Tizenben. A gyártó tervei között szerepel, hogy idén több Tizen rendszerű mobilt piacra dob.

Az Android és iOS új riválisaként fellépő Tizen operációs rendszer nem túl régóta van a piacon, azonban a Samsung úgy tűnik, lát potenciált az új rendszerben, és nem csupán okosóra fronton. Eddig a gyártó 1 millió Samsung Z1 készüléket értékesített január óta Indiában, melynek fedélzetén a Tizen rendszer teljesít szolgálatot.

A Reuters információi szerint a Samsung tervei között szerepel, hogy még több Tizen mobilt dobjanak piacra. Egyelőre további részleteket erről nem lehet tudni, az azonban már ebből is sejthető, hogy a Samsung magabiztos a tekintetben, hogy gyorsan tudják majd bővíteni a Tizen célközönségét.

A Samsung már egy ideje nincs túl jó baráti viszonyban a Google-lal, és a Tizennel végre kiléphetnek az Android ökoszisztémájának kötöttségéből. A saját szolgáltatásuk révén továbbá kitűnhetnek a többi piaci szereplő közül is, akik többségében a Google függőségében tengetik napjaikat.

 

Samsung Z1

 

 

Forrás: Engadget.com

Vissza