E.T.-re emlékeztető robot tűnt fel az Indiegogón

Vértes Judit - 2015. július 14.

Cuki robotot készített a Blue Frog Robotics. Buddy, a család leendő új kedvencének kampánya csütörtökön jelent meg az Indiegogón

A Blue Frog Robotics olyan robotot készített, mely gyerekkorunk kedvenc földönkívülijére, E.T.-re emlékeztet. Buddy mindössze 56 cm magas, fehér színű, és az arca egy beépített tablet képernyője. Az Android alapú, Intel Atom processzorral rendelkező tablet (ami tulajdonképpen Buddy agya) egy forgatható fejformába van beillesztve, és mindez egy kúp alakú törzsön helyeszkedik el. Buddy három keréken gurul, kér nagyobb van elöl és egy kisebb hátul.

Jibo nevű társához hasonlóan Buddy kéz és láb nélküli robot, ami egyrészt könnyebbé teszi a fejlesztést, másrészt pedig kevésbé félelmetes. 

Buddy sok mindenre képes. Beszél és hall, érzékeli a környezetét, tájékozódik a szobában, felismer arcokat, játszik a gyerekekkel, vigyáz a házra, beállítja az ébresztőórát, figyelmeztet a napi teendőkre, és tűz és füst érzékelője is van.

Beépített kamerája segítségével távolról is láthatjuk mi történik épp a lakásban. Küldhetünk üzeneteket, Skype-olhatunk, kapcsolatba léphetünk más okoseszközökkel.
 

 

Mindezen funkciók alatt a kijelzőn aranyos arckifejezések jelennek meg. Például mikor az a feladata, hogy őrizze a házat, úgy „csinál”, mintha elaludna. Az akkumulátor 8-10 órán keresztül működik.

A többi startup robothoz hasonlóan Buddy nyílt forráskódú lesz, így a fejlesztők szabadon írhatnak új alkalmazásokat.

A Blue Frog Robotics 2016 májusára szeretné forgalomba hozni a robotot. Az Indiegogón három nap alatt másfélszeresét érte el a tervezett 100000 dollárnak. A kampány alatt a Buddy Classic Edition 649 dollárba kerül. 

Kérdés, vajon Buddy vagy Jibo – akinek a második kampánya indult nemrég el az Indiegogón – kerül előbb a piacra, és melyikük hódítja meg a vásárlók szívét?
  

Forrás: Mashable.com

Vissza