A mobil iparág nyereségének 92%-a az Apple számlájára érkezik

Vértes Judit - 2015. július 15.

Az Apple nem a legnagyobb piaci részesedésű vállalat az okostelefongyártók között (ez a cím a Samsungot illeti meg), mégis az ebből származó bevételek nagy része az övé lett az első negyedévben.

A Canaccord Genuity felmérése szerint az Apple megszerezte a nyolc legnagyobb telefongyártó által szerzett nyereség 92%-át az első negyedévben. Egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban az Apple csak a bevétel 65%-át tudhatta magáénak.

A második helyen a Samsung áll, övé a nyereség 15%-a. A 100%-nál nagyobb érték amiatt alakult ki, mert a nyolc vezető vállalat közül többen veszteséget jelentettek az első negyedévben.

Több okostelefongyártó is problémákkal küzd. A HTC például 256 millió dollár veszteséget jelentett be a második negyedévben.

Bár az Apple a világon eladott okostelefonoknak mindössze 20%-át adja el, de magasabb áron tudják tartani, mint az Android készülékeket. A tavalyi évben az eladott iPhone készülékek átlagára 624 dollár volt, míg az Android készülékek átlagosan 185 dollárba kerültek. Az első negyedévben az eladott iPhone készülékek ára 60 és 659 dollár között volt, az eladások száma 43%-kal növekedett.

 

 

[Forrás: Phonearena.com]

Vissza