iPhone 6 Plus készüléke miatt sértült le az NBA játékos?

Vértes Judit - 2015. július 17.

Az NBA játékosa, Matt Bonner azt állítja, hogy az iPhone 6 Plus készülék hozzájárult a könyöksérüléséhez, mely a 2014-2015-ös NBA szezon során alakult ki nála.

Az iPhone 6 Plus kétségtelenül nagyméretű készülék. A 14 cm átmérőjű képernyő, és az örökéletűnek tűnő akkumulátor komoly fizikai sérüléseket is okozhat. Matt Bonner kosárlabdázó arra panaszkodott, hogy az előző évadban kialakult teniszkönyökének az iPhone 6 Plus készülék is az oka. Korábban sokkal kisebb készüléke volt, és az új iPhone használata közben jobban kellett nyújtani az ízületeit a gombok eléréséhez, és szerinte ez is hozzájárult a panaszai kialakulásához.

 

 

 

Bonner egyik edzője szintén hasonló fájdalomról panaszkodott, miután túl gyakran játszott a készüléken egy játékkal.

Igaz, hogy a nagyobb készülékeket nehezebb egy kézzel használni. Sokszor azt szokták mondani, hogy a nagy méretű telefonok (phabletek) az NBA játékosok kezéhez lettek méretezve. De úgy tűnik, ezek még nekik is túl nagyok.

A kéz és az ujjak húzódását az olyan készülékeknél, mint az iPhone 6 és 6 Plus, iOS8 elkerülhetjük, ha használjuk a Reachability szoftvert. Ha kétszer megnyomjuk a home gombot a kijelző megjelenése kisebb lesz, így könnyebben elérjük az alkalmazásokat.

 

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: iPhone 6 Plus
Vissza