Az új iPhone-ok előrendelései lekörözték a Galaxy Note 4-et

Czipperer Dia - 2014. október 28.

Dél-Koreában, hazai pályán csúnyán alul maradt a Samsung. Az Apple új mobiljai ugyanis jobban fogynak, mint a Galaxy Note 4.

Rávertek az új iPhone-ok a Samsung Galaxy Note 4-re. A The Wall Street Journal elemzőinek becslései szerint ugyanis az iPhone 6 és 6 Plus modellek előrendelései már elérték a 100 ezer darabot, míg a konkurens Galaxy Note 4 csupán 30 ezernél jár hasonló időn belül. Bár az tény, hogy míg az iPhone-okból kettő van, addig a Note 4 egyedül küzd a felhasználók kegyeiért.

A három legnagyobb dél-koreai gyártó – az LG-t is beleértve – pénteken kezdte el felvenni a rendeléseket. Már a kezdeti adatokból is jól látszik az iPhone-ok sikere. Az első percben 10 ezer rendelést adtak le a készülékekre, fél óra elteltével pedig ez a szám 50 ezerre rúgott.

Az iphone-ok sikere azért is érdekes, mert az Apple piaci részesedése az országban 6%, míg a Samsungé ennek több mint 10-szerese (63%). Úgy tűnik, sokat nyomott a latba, hogy a vállalat a nagyobb kijelzős modellek felé vette az irányt, hiszen a nagy telefonok uralják az ázsiai piacot.

Az új iPhone-ok egyelőre még csak előrendelhetők az országban, október 31-től lesznek megvásárolhatók.

 

Forrás: Mashable.com; Kép: blog.newegg.com

Vissza