Íriszazonosítással érkeznek majd az új zászlóshajó Lumia mobilok

Czipperer Dia - 2015. július 27.

A Microsoft év végén mutatja be két új zászlóshajó mobilját. A Windows Central jóvoltából pedig már néhány részletet is lehet tudni a mobilokról.

„Talkman” és „Cityman” kódnévre hallgat a Microsoft soron következő két mobilja. A csúcsmobilok, ha minden igaz, a Lumia 950 és 950 XL nevet viselhetik majd. Természetesen fedélzetükön már a legfrissebb, Windows 10-es rendszer fut majd, és várhatóan szeptemberben mutatja be őket a gyártó.

A kisebbik mobilról, a Talkmanről az a hír járja, hogy 5,2 hüvelykes, 1440 pixeles kijelzőt kap majd, meghajtásáról pedig egy Snapdragon 808-as processzor gondoskodik. A mobil 3 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájt bővíthető tárhellyel ellátva érkezhet. Ha hihetünk a pletykáknak, a készülék 20 megapixeles fő- és 5 megapixeles előlapi kamerával kerül majd piacra. A telefon 3000 mAh-es aksija pedig kivehető lesz.

A nagyobbik, Cityman kódnévre hallgató mobil nagyjából hasonló specifikációkkal rendelkezik, mint a Talkman, azonban jelentős különbség a kijelző mérete, az akkumulátor kapacitása, valamint a lapka típusa.

A készülék a phabletek sorát erősíti a maga 5,7 hüvelykes megjelenítőjével. A mobil meghajtásáért egy Snapdragon 810-es processzor felel majdm aksija pedig kicsit combosabb, 3300 mAh-es lesz. A telefon továbbá támogatja majd a Qi vezeték nélküli töltési megoldást, melyet a gyártó a készülékházba integrált. Mindkét modell USB Type-C csatlakozóval kerül majd piacra.

A legérdekesebb tulajdonságuk azonban az infravörös írisz támogatás, amely a Windows Hellóval együttműködve teszi lehetővé a készülék feloldását, kevesebb mint egy másodperc alatt. Az azonban korántsem biztos, hogy ez a funkció rögtön a debütáláskor elérhető lesz, inkább majd csak néhány hónappal később, az első nagy szoftverfrissítés alkalmával.

A Cityman  számos további kiegészítőt is támogat majd. Megvásárolható lesz hozzá egy okos tok, amely egy kör alakú nyílás révén teszi láthatóvá a különféle értesítéseket anélkül, hogy ehhez külön fel kellene oldani a telefont, valamint egy Surface toll is jár majd hozzá, amellyel a kijelző vezérelhető, illetve írni is lehet majd vele. A Windows Central szerint a Munchkin névre hallgató dokkolóállomás is érkezik majd, amely lehetővé teszi a Continuum funkció használatát.
 


A Microsoft várhatóan a szeptemberi IFA szakkiállításon leplezi majd le két új mobilját, a hivatalos piacra kerülés pedig egy hónappal később várható majd.
 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza