Mégis lesz 128 gigabájtos Galaxy S6 edge+ és Note 5

Czipperer Dia - 2015. augusztus 14.

Tegnap mutatkozott be a dél-koreai Samsung két mobilja. Mindkét készülék új tárhely szabvánnyal lép majd piacra, és kiderült, hogy több kapacitással, mint gondoltuk.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Samsung új tárhely megoldás mellett teszi majd le voksát. Mint az várható volt, a frissen piacra lépett Galaxy S6 edge+ és Note 5 modelleknél debütált az UFS 2.0 szabvány, melynek révén nincsen szükség microSD kártyára, hiszen akár 128 gigabájt tárhelyet is biztosít a megoldás. Ráadásul 2,7-szer gyorsabb, mint a hagyományos 8 bites eMMC (5.0) szabvány, melyet jelenleg használnak az okostelefonokban.

A tegnapi bejelentés során azonban csak 32 és 64 gigabjtos verziókról szóltak a hírek. Most viszont kiderült, hogy mindegyik mobil megkapja a hőn áhított 128 gigabájtos tárhelyet is.

Az amerikai AT&T, a Verizon és a T-Mobile kínálatában is megtalálhatók lesznek a legnagyobb tárhelyű modellek, egyedül a Sprint kínálja csak a 32 és 64 gigás változatokat.


Az európai felhasználóknak azonban egy kicsit még várniuk kell, ugyanis egyelőre csak Dél-Koreában és az Egyesült Államokban lesz rendelhető az eszköz, az öreg kontinensre csak várhatóan jövőre érkeznek a mobilok.

 

Forrás: GSMArena.com, kép: techtimes.com, damngeeky.com

Vissza