Snapdragon 820-as processzort kaphat a Samsung Galaxy S7

Czipperer Dia - 2015. augusztus 12.

Még a soron következő Galaxy modellek sem érkeztek meg, máris az S széria újabb tagjáról szólnak a hírek. A legfrissebb pletykák szerint a Samsung ismét a Qualcomm lapkáját választja majd.

Nemsokára két új phablet is érkezhet majd a Samsung háza tájáról. Néhány nap múlva a Galaxy Note 5-ről és a Galaxy S6 edge+-ról is lehullhat a lepel, miközben a dél-koreai vállalat a legújabb információk szerint már új modellen dolgozik.

A Galaxy S7-ről még nem sokat lehet tudni, azonban egy kiszivárgott dokumentum szerint a telefon nem a Samsung saját gyártású Exynos processzorával érkezik majd, hanem egy Qualcomm Snapdragon 820-as lapka gondoskodhat meghajtásáról.

Úgy tűnik, a Lollipopot is elfelejthetjük, a dokumentum szerint ugyanis a modell fedélzetén már a legújabb Android M rendszer teljesít majd szolgálatot.

Az új mobilt „Jungfrau” kódnéven emlegetik. Egyelőre még nem lehet tudni, a végleges változatban is a Snapdragon 820-as ketyeg majd, hiszen a Galaxy S6 széria modelljeinél is fordult a kocka. Azonban az új processzorral kapcsolatban semmilyen túlmelegedési problémáról nem lehetett hallani pletyka szinten, bár még hivatalosan be sem mutatta a Qualcomm. Az is elképzelhetőnek tűnik, hogy a Samsung végül egy kompromisszumos megoldás mellett dönt majd, és Exynos alapú modellel is készülnek.


A soron következő Galaxy mobilok lelke azonban várhatóan még Exynos lapka lesz, hiszen a Qualcomm csak a napokban mutatja be új megoldását, és akkor derül majd ki, milyen fejlődést mutat elődjéhez képest.

 

Forrás: GSMArena.com

 

Vissza