Bottá alakítható billentyűzet az LG-től

Czipperer Dia - 2015. augusztus 27.

Az LG új, hordozható billentyűzetet dobott piacra. A Rolly névre keresztelt kiegészítő egy nagyobb méretű stickké, „bottá” alakítható, és könnyen magunkkal vihető bárhová.

Bár a hordozható billentyűzet hasznos találmány, nem mindig olyan egyszerű helyet találni neki. Az LG ezt a problémát küszöbölte ki új, hordozható billentyűzetével, mely könnyedén egy nagyobb méretű stickké (bottá) alakítható.

A Rolly nevű klaviatúra kinyitott állapotában olyan, mint bármelyik más billentyűzet, viszont sokkal könnyebben hordozható. Persze a hosszúság adott, így megfelelő méretű helyet kell számára biztosítani.


Némileg azonban módosított az elrendezésen az LG. A hatsoros klaviatúrákhoz képest a Rolly csak négysoros, és számos funkcióbillentyű hiányzik. A számok és a funkciógombok a felső sorban kaptk helyet, ahol különféle billentyűkombinációk révén hívhatók elő.

Anyagát tekintve behatással szemben ellenálló polikarbonátból és ABS műanyagból készült. Két darab összecsukható kar található rajta, melynek révén táblagépekhez és okostelefonokhoz csatlakoztathatjuk, egészen 10 hüvelykes méretig.

A vezeték nélküli kiegészítőt AAA akkumulátor működteti, amely az LG szerint akár három hónapot is kibír.


Az LG Rolly Keyboard szeptemberben érkezik meg az Egyesült Államokba, a nemzetközi piacokon pedig az utolsó negyedévben lesz elérhető, ám a pontos árról még nem beszélt a vállalat.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza