Már iPhone-okkal is működnek az Android Wear okosórák

Czipperer Dia - 2015. szeptember 1.

A korábban emlegetett Android Wear iOS alkalmazás megérkezett. Az app iOS 8.2 vagy újabb verzióra érhető el.

Immáron az iPhone tulajdonosok is használhatnak Android Wear okosórákat. A Google kiadta az iOS rendszerhez szánt applikációt, így az iPhone 5 vagy újabb mobilokon, illetve az iOS 8.2 vagy frissebb rendszerű készülékeken gond nélkül fut a program.

Azonban van némi korlátozás a szoftver használatával kapcsolatban. Egyelőre csak az LG Watch Urbane-nal lehet használni az alkalmazást. Azonban a Google ígérete szerint a jövőben minden karóra támogatja majd az appot.

Az alkalmazás ugyan nagyon hasonló az Android verzióhoz. A felhasználók ellenőrizhetik értesítéseiket a karórán, elolvashatják üzeneteiket, beállíthatnak fitnesz célokat, melyeket napi, illetve heti bontásban is nyomon követhetnek, valamint különféle tippeket is kaphatnak, ha igényt tartanak rá, például mikor induljanak el egy találkozóra, vagy közlekedési információkról, repülőjáratokról tájékozódhatnak.

Az Android Wear alapú órák automatikusan követik a séták, futás sorá megtett métereket, mérik a szitritmust. Különéle kérdéseket is intézhetnek hozzá a felhasználók az „OK Google” paranccsal, valamint hangparancsok révén különféle emlékeztetők is beállíthatók.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza