Force Touch kijelzővel debütált a Huawei Mate S

Czipperer Dia - 2015. szeptember 2.

Nyomásra érzékeny kijelzővel érkezett meg a Huawei legújabb telefonja, a Mate S. A készüléket felsőkategóriás fém burkolattal és 5,5 hüvelykes kijelzővel szerelték fel.

A Huawei egy egészen új kategóriát alkotott meg legújabb okostelefonjával, a Mate S-sel. A készülék egy űrt tölt be a középkategóriás, 5,2 hüvelykes Honor 7 és a felsőkategóriás, 6 hüvelykes P8 Max között.

A Mate S különlegessége a nyomásra érzékeny, Force Touch technológiával felszerelt megjelenítő, amely képes megkülönböztetni a finomabb és erősebb ujjmozdulatokat, ezek függvényében pedig külön parancsokat hajthatunk végre vele. Ezzel a technológiával megáldott változat csak bizonyos piacokon lesz elérhető.


A telefon egy 2.5D AMOLED panelt kapott, amely a készülék mindkét oldalán lehajlik. Maga a kijelző pedig 1080 pixeles felbontásra képes.


A készüléket 3 gigabájt RAM-mal látta el a gyártó, meghajtásáról pedig a vállalt saját Kirin 935-ös processzora gondoskodik.

A masina főkamerája egy 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral és dupla LED vakuval ellátott példány. Az előlapi fényleső sem szégyenkezhet: a gyártó 8 megapixeles, LED vakuval ellátott előlapi kamerával szerelte fel a telefont. A kamera különlegessége, hogy a teljesen kézi vezérlés is elérhető, amely azt jelenti, hogy a felhasználók maguk állíthatják be többek között az ISO értéket, az expozíciót időt, a fehéregyensúlyt, fókuszt stb.


A Mate S továbbá három beépített mikrofonnal is rendelkezik, melyek tiszta felvételeket kínálnak, minimális háttérzajjal csupán. Különféle rögzítési módok is megadhatók, például interjú mód (180
°), megbeszélés mód (minden irányú rögzítés), valamint a hagyományos mód is. Két sztereó hangszóró is található a készülék tetején.

A Huawei Mate S még szeptemberben elérhetővé válik, egészen pontosan 15-étől, több mint 30 országban, köztük Kínában, Franciaországban, Németországban, Izraelben, Japánban, Spanyolországban és az Egyesült Arab Emirátusokban is.

Európában a Vmall.eu oldalán keresztül lehet majd előrendelni keddtől. A 32 gigabájtos verzió titánszürke és pezsgőszínben lesz kapható 649 eurós áron, a 64 gigabájtos változat pedig arany és korallrózsaszín árnyalatokban, 699 eurós árcédulával. A 128 gigabájtos, Force Touch technológiával felszerelt modell azonban csak később jelenik meg a piacon.

 

Forrás: Phonearena.com

Kulcsszavak: Huawei, Mate S, Force Touch
Vissza