A Samsung uralja a mobilpiacot, a Huawei pedig Kínában vezet

Czipperer Dia - 2015. július 22.

A TrendForce legfrissebb jelentése szerint a második negyedéves eladásokat tekintve még mindig a Samsung uralja a mobilpiacot. A lista második helyén az Apple, a harmadikon pedig a Huawei áll.

A második negyedéves mobilpiaci adatok szerint 26,8%-os piaci részesedéssel még mindig a Samsung vezeti a listát, megőrizve ezzel első negyedéves pozícióját. A sikerhez a legújabb Galaxy S6-os széria modelljei is nagyban hozzájárultak. Az Apple áll a második helyen, azonban a gyártó mutatói a TrendForce adatai alapján csökkenő tendenciát mutatnak az előző negyedévhez képest (16,4% vs. 20,5%).

A harmadik a sorban a Huawei, akik azonban 0,7%-ot javítottak az év első harmadához képest. A gyártó egyébként a kínai piacon is előkelő helyen szerepel, ott jelenleg az első helyen állnak 18,3%-os részesedésükkel. A vállalat tervei között szerepel, hogy idén nagyjából 100 millió készüléket értékesítsenek.


A negyedik helyen álló Xiaomi és az ötödik helyen álló LG szintén növekedést könyvelhetnek el: előbbi 0,3%-ot, utóbbi pedig 0,6%-ot javított. A Xiaomi Kínában is jól muzsikál, ott ugyanis még a Lenovót is sikerült megelőzniük, ezzel jelenleg a második helyen állnak.

 

Forrás: GSMArena.com

 

Vissza