Az első 4K kijelzős mobil a Sony műhelyéből – Xperia Z5 Premium

Czipperer Dia - 2015. szeptember 3.

A Sony bejelentette legújabb mobilját, az Xperia Z5 Premium modellt, amely egyedülállónak számít a kijelző technológiák terén, ugyanis ez az első telefon a piacon, mely 4K felbontású megjelenítőt kapott.

A sokat emlegetett Sony mobil megérkezett. Az Xperia Z5 Premium a piacon elsőként 4K Triluminos IPS kijelzőt kapott, mely 3840 x 2160 pixeles felbontással rendelkezik, a pixelsűrűsége pedig 806 ppi.

A telefon kamerája is sokat fejlődött az elődmodellekhez képest. A készülék 23 megapixeles fénylesőjét egy 1/2.3” Exmor RS szenzorral látták el. AZ érzékelő a Sony f/2.0 apertúrájú G lencséi mögött foglal helyet.

A kamera képes a 4K felbontású videók rögzítésére a továbbfejlesztett Active Mode és a SteadyShot technológiával karöltve. A felvételek még gyenge fényviszonyok között is élesek. A videók esetén az maximális ISO érték 320, a fotóknál pedig 12800.

A fényképező rendkívül gyors fókuszt kapott: gyorsabb, mint ahogy pislogunk. Mindössze 0,03 másodperc alatt érhető el a tökéletes fókusz. A megújult szenzor és lencsék révén pedig még az éjszakai fotóknál is lehetővé válik az ötszörös optikai zoom használata, minimális minőségvesztéssel.


A telefon előlapi kamerája egy Exmor R szenzorral felszerelt, 5 megapixeles darab. A 25 milliméteres, széles látószögű lencsékkel rendelkező kamera 1080 pixeles videók rögzítésére is képes, és ugyanazzal a szoftverrel dolgozik, mint a hátoldali fényleső.

A prémium mobilból a minőségi audioélmény sem hiányozhat. A High-Res Audio révén a mobil a magas frekvenciájú hangokat is stúdióminőségként adja vissza, a DSEE HX pedig feljavítja a hangokat nagy felbontású minőséggé. Az élményt a Sony MDR-NC750 headsetje teszi teljessé, amely támogatja a nagy felbontású minőséget, és akár 98%-os zajszűrő képességgel rendelkezik.

A dizájnt tekintve a mobil rozsdamentes fém kerettel rendelkezik. Ebben eltér a többi Z5 modelltől, melyek alumíniumot használt a gyártó. A telefon IP65/68 védelemmel rendelkezik, vagyis por- és vízálló is. A Z5 premium ujjlenyomat-olvasó támogatást is kapott, amely a biometrikus azonosítás mellett a FIDO-t is támogatja, amely az online fizetési megoldások egyik szabványa.

 

 

A mobil fedélzetén egy Sony stílusú Android 5.1 rendszer fut, meghajtásáról pedig egy Snapdragon 810-es processzor gondoskodik, 3 gigabájt RAM társaságában. Tárhelye 32 gigabájt, viszont microSD-vel egészen 200 gigáig növelhető.

Az Xperia Z5 Premium fekete, arany és egyedi króm árnyalatban lesz kapható, és novemberben startol a piacon. A vállalat elmondása szerint Dual SIM verzióban is elérhető lesz, valamint Cat.6 LTE támogatással is rendelkezik majd. Az árát egyelőre nem fedte fel a Sony.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza