Gorilla Glass vetélytárson dolgozhat a Samsung

Czipperer Dia - 2015. szeptember 18.

A Samsung egy új megoldáson dolgozhat. Egy nemrég benyújtott védjegykérelem alapján Turtle Glass néven a Corningéhoz hasonló technológiát kínálhat majd a dél-koreai gyártó.

A Corning Gorilla Glass szinte mindenki számára ismerősen hangozhat, akit kicsit is érdekel, milyen üveg védi okostelefonja vagy táblagépe kijelzőjét. A legtöbb mobileszköz képernyőjének védelméről ugyanis a Gorilla Glass üveg különféle típusai gondoskodnak.

Van egy kevésbé ismert megoldás is, az Asahi által gyártott Dragontrail Glass. Ezek sorába csatlakozhat be a Samsung új megoldása, a Turtle Glass, amelyre védjegykérelmet nyújtott be a Samsung.

A Turtle Glass egy védelmi funkciót betöltő edzett üveg, melyet telefonok, táblagépek, zenelejátszók, kamerák stb. kijelzőjének védelmére egyaránt lehetne használni.


Ami érdekessé teszi a helyzetet, hogy a Samsung a Corning legnagyobb ügyfele jelenleg. Vagyis ha a vállalat tényleg saját megoldást dob piacra, egy jelentős ügyfelet veszít a Corning, illetve egy komoly vetélytársat kaphat egyben.

Egyelőre még nem tudni, mikor tervezi piacra dobni a megoldást a vállalat. Elképzelhető, hogy már a Galaxy S7 modellnél is ezt a technológiát használják majd, illetve a közelmúltban napvilágot látott hajlítható kijelzős mobilnál is felmerül a lehetőség, hogy a Turtle Glass gondoskodik majd a kijelző védelméről.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza