Már több mint 100 millió alkalommal telepítették a Windows 10-et

Czipperer Dia - 2015. szeptember 30.

A Petri legfrissebb jelentése szerint a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 10 túllépte a 100 milliós telepítési számot. Ez egy újabb, jelentős mérföldkő a vállalat számára.

A Windows 10 alig két hónapja érhető le a piacon, máris egy jelentős mérföldkőhöz érkezett. Ez idő alatt már több mint 100 millióan telepítették az új operációs rendszert. 

A Windows 10 már az indulás óta nagyon népszerű: az első 24 órában már elérte a 14 milliós telepítési számot, majd ez egy hét alatt 53 millióig kúszott fel. Kevesebb mint egy hónap leforgása alatt pedig 75 milliós mérföldkőhöz érkezett a Windows 10. 

Ezek a pozitív mutatók nagyban köszönhetők annak, hogy a Microsoft ingyenes frissítési lehetőséget kínál a Windows 8.1, 8 és 7 felhasználók számára, sőt mi több, felugró ablak is figyelmezteti erre őket, ha netán elfelejtenék.

A Microsoft hosszú távú tervei között szerepel, hogy elérjék az egymilliárdos letöltést a következő három évben. A számokat tekintve egyelőre nagyon jó úton halad a vállalat, ráadásul hamarosan érkezik a Windows 10 Mobile és az Xbox One verzió is.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza