Indul a Nikon 7 fotópályázat!

Kütyü Magazin - 2015. október 8.

A Nikon magyarországi képviselete 2015-ben ismét hazai fotópályázatot indít, ahol a fotósok választhatnak, hogy amatőr vagy profi kategóriában pályáznak az értékes nyereményekért.  

Az amatőr kategória fődíja egy Nikon 1 J5 fényképezőgép 1 Nikkor VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektívvel, míg a profi kategória győztese egy Nikon D7200 fényképezőgépet vihet haza.

A Nikon 7 fotópályázat 2015. október 8-án 9:00 órától 2015. november 6-án 24:00 óráig tart, ezen időszak alatt bármikor be lehet kapcsolódni. A versenybe bármilyen géppel (kompakt, DSLR, mobil, stb.) készült képet lehet nevezni, de fontos, hogy a fotó 2015. október 8. 9:00 után készüljön.

 

 

Az elmúlt évek tapasztalatai és a versenyzők visszajelzései alapján a Nikon 7 sokat változott a korábbi években megrendezett Nikon 24/7 fotópályázathoz képest. A legnagyobb változás, hogy a játékosoknak idén nem csak 7, hanem 30 napjuk van arra, hogy fotókat készítsenek. A versenyzők összesen 28 témából válogathatnak, melyekből legalább 7-hez kell képet feltölteniük, azért hogy indulhassanak a fődíjért. Érdemes lesz azonban ennél több fotóval, több témában is nevezni, hiszen a Nikon szakmai zsűrije a 7 legtöbb pontszámot kapott nevezést küldi majd a döntőbe.

Idén először egy közösségi galéria is helyet kapott a játékban, így a versenyzők megnézhetik, értékelhetik és kommentálhatják a többiek pályamunkáit a verseny alatt. Fontos változás továbbá, hogy a pályázat idén először nem csak a Facebookon, hanem egy weboldalon is futni fog, így mobilkészüléken és tableten is non-stop elérhető lesz az oldal.

 

 

A verseny után – ahogy azt a korábbi években a fotósok már megszokhatták – egy exkluzív díjátadó és kiállítás is lesz, melyet a Capa Központban rendeznek meg 2015. november 30-án.

További infó és nevezés a pályázat hivatalos oldalán.

 

Kulcsszavak: fotópályázat, Nikon
Vissza